Proces Dragnea sentință 15 aprilie 2019. Chirieac: La asta mă aștept!

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, participa la mitingul organizat de PSD, pentru prezentarea candidatilor la alegerile europarlamentare 2019, la Craiova.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, participa la mitingul organizat de PSD, pentru prezentarea candidatilor la alegerile europarlamentare 2019, la Craiova.

Luni, 15 aprilie, se judecă procesul în care este implicat liderul PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive la Direcția Copilului Teleorman (dosarul "Bombonica"), în care politicianul contesta o condamnare pe fond la 3 ani și 6 luni cu executare.

Ultimul termen în procesul lui Liviu Dragnea este luni, 15 aprilie, după care este de așteptat ca judecătorii să rămâna in pronuntare. Ce se așteaptă de la acest proces și ce implicații pot apărea, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac:

”În privința completului de la Înalta Curte a domnului Liviu Dragnea și eu înclin să cred că este nevoie, pentru a fi judecător acolo și a judeca liber, că este nevoie de înțelepciune și echilibru. Or, în acest moment s-a creat o presiune ieșită din comun. Deci, totuși, Liviu Dragnea nu e criminal. El are o acuzație cu mari semne de întrebare, făcută pe vremea statului subteran care conducea România, cu o făcătură din asta cu niște femei care erau angajate într-o parte și lucrau la partid și n-au legătură directă cu Dragnea, ci cu fosta soție a lui Dragnea... Deci e o chestiune sulfuroasă, așa! Un dosar insuficient probat, dar e în zona de impact major. Adică nu l-au prins fugind cu un sac cu 1 milion în spate, ca să zic așa”, a comentat Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3, duminică după-amiaza.

În România se poate face justiție și pe bune

Având în vedere presiunile venite din mai multe direcții, la ce ne putem aștepta mâine?

”Eu cred că onorabila Curte Constituțională trebuie să dea un verdict pe 17, într-o situație care are legătură și cu cazul lui Dragnea. E vorba de completele specializate de la Înalta Curte, completele de trei judecători. În mod normal, și logic, și fără echivoc ar fi ca completul de cinci să aștepte decizia CCR, pentru a vedea dacă pot judeca în continuare sau este cazul să trimită dosarul înapoi la fond. Ar fi o dovadă că în România se poate face justiție și pe bune, nu numai la comanda statului subteran, în opinia mea. Judecătorii au o sarcină foarte grea. Îmi imaginez că din orice parte ar veni, presiunea este uriașă, fiindcă, pe de o parte avem PSD-ul, pe cealaltă parte avem o minoritate haștag, pe de altă parte avem legea, dedesubt e statul subteran. Deci, nu e ușor pentru cei cinci judecători. Tocmai din această cauză, sentința trebuie să fie fără niciun echivoc! Și pentru asta trebuie parcurse toate etapele, iar una dintre ele este să aștepți decizia Curții Constituționale. Nici pentru CCR nu este ușor, tocmai pentru că este un caz Dragnea pe tapet. Dar, oamenii aceia au dovedit în ultimii ani - și au o experiență acumulată extraordinară - că își pot asuma responsabilități. Eu cred că mâine, onorabila Înaltă Curte ar trebui să dea o amânare, pentru a vedea ce spune Curtea Constituțională”, a mai explicat analistul Bogdan Chirieac.

Citește și:

Abuzuri justiție. Chirieac, previziune: De acest lucru îl acuz pe Iohannis. Vom avea nevoie de ani

Dragnea, mișcarea asociației VeDem Just. Toni Neacșu: Argumentele lor pică. Se referă la un singur dosar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel