Angajații Telekom, scrisoare explozivă: Sclavii dvs., salariații din România

O scrisoare a Sindicatului Național Telecomunicații Mobile adresată conducerii Telekom România arată modalitatea în care sunt neglijați angajații și cum sunt supuși unor acțiuni neconforme cu statutul lor de angajat, după cum remarcă semnatarul acestui document.

Vă prezentăm integral scrisoarea SNTM:

”Către,

Grupul TELEKOM ROMANIA subsidiare OTE - DEUTSCHE TELEKOM AG

Domnule director general, Majoros Miroslav

SNTM - Sindicatul Național Telecomunicații Mobile reclamă, prin prezenta, modul defectuos de conducere al companiei, dar și de acțiune abuzivă și cu dublu standard de tratament aplicat salariaților.

”Eșec lamentabil”

Observăm că modelul în care grupul TELEKOM funcționează "intr-un business financiar" se dovedește un eșec lamentabil, ceea ce am semnalat și în trecutul apropiat, demonstrând că cifrele de afaceri furnizate salariaților erau ireale, de fapt un act "caritabil" care a generat pentru echipa de management să încaseze "motivat" sume de bani consistente, generând pentru sine un "bonus de performanță" de ordinul a milioane de euro, în timp ce unora dintre salariați țe-ați "oferit" marunțiș, într-o medie de cca. 800 lei/net. Aceste "bonusuri de performanță" au lost încasate pentru "activitățile cu realizări deosebite" din anul 2017, an în care societatea pe care a conduceți a înregistrat cea mai mare pierdere din istorie de până atunci.

Cum a devenit o gaura neagă?

Astăzi, când cifrele de "business financiar" aferente anului 2018 au fost făcute publice, aflăm că valoarea EDITDA înregistrează o valoare negativă de 14,90% față de valoarea din 2017, ceea ce opinăm că se transpune într-o pierdere și mai însemnată față de anul 2017. Întrebarea firească pe care o pun, evident retoric, este: cum se face că un "business financiar" care era profitabil până la instalarea actualei echipe de management impusă de grupul TELEKOM, iar de atunci a devenit o "gaură neagră" înregistrând datorii anuale cumulate mai mari decât toți operatorii din telecomunicații la un loc și nimeni nu ia măsura înlocuirii managementului defectuos?

Aceeași echipă de management "meritorie" a devalizat pur și simplu patrimoniul societății prin vânzările de clădiri la prețuri preferențiale și subevaluate, sau cedate în contul datoriilor acumulate la furnizori, cum ați procedat în cazul Samsung. De alttel, cunoașteți faptul că au existat perioade când veniturile societății conduse cu multă tenacitate de dumneavoastră cumulau mai multe venituri din vânzarea de spații decât, așa cum era firesc, prin vânzarea serviciilor consacrate de telefonie, internet și televiziune.

”Sclavii dvs, salariații din România”

Modelul de "business financiar", care NU este ”caritabil" nici în raport cu "sclavii' dumneavoastră, salariații din România, care determinat de lăcomia gigantului TELEKOM a condus la închiderea magazinelor vizate de jaf, aflate în proprietatea Telekom și evaluate cu "risc seismic crescut", dar a devenit un model "caritabil" pentru a fi deschise alte magazine în spații închiriate pe sume exorbitante, probabil să se piardă urma de "business financiar". De aceea, opinez că vocația dumneavoastră este de "inginer financiar", pentru că vă descurcați extraordinar de bine în acest domeniu.

Exploatare a salariaților

Ceea ce reclama, in principal, organizația sindicală prin vocea subsemnatului în calitate de prim vicepreședinte, este modul de exploatare a salariailor și dublul standard de tratament în comparație cu ceilalți lucrători din țările europene în care acționează într-un "business financiar" gigantul TELEKOM, dar care, în România, a înțeles prin mecanisme obscure și oculte, să maltrateze psihic tot mai mulți salariați și familiile acestora, să timoreze și să îi exploateze pe proprii salariați în condiții de muncă execrabile comparative cu celelalte țări europene, aceștia fiind amenințați cu pierderea locului de muncă, asmuțiți unii împotriva altora și "colectivizați' în sindicatele pe care le dezvoltați și susțineți în laboratoarele Telekom România.

Ore suplimentare neplătite, sume poprite ilegal

Astăzi, salariaii societății, membrii de sindicat, primesc invitații "colegiale" de a fi hărțuiți și abuzați de divizia ”panzer" de Conformitate, sens în care am observat că aceștia cunosc foarte bine orele suplimentare efectuate de salariați și neplătite de TELEKOM, că au cunoștință despre sume de bani poprite din salariu ilegal pentru o gestiune inexistentă în raport cu CIM și fișa postului, că acestora le sunt aplicate condiții de muncă execrabile în raport cu sănătatea și securitatea în muncă și pentru care un tehnician senior cu vechime în societate de peste 10 ani este plătit lunar cu un salariu de cca. 1.400 lei net plus "bonuri de masă în valoare de 13 lei/zi”, motiv pentru care sunt acuzați de furt și catalogați "potențiali infractori'.

”Evaporarea unor telefoane”

Așa am aflat despre "lipsa' unor telefoane din gestiunea nimănui, mai precis despre ”evaporarea” unor terminale ”iPhone”, dar care am înțeles că sunt folosite și se află în posesia celor mai mulți din echipa de management pe care o conduceți dumneavoastră. Avem cunoștință despre faptul că salariaților din vânzări, membrii de sindicat care sunt motivați contractual prin realizarea unui comision pentru vânzările făcute, sunt de fapt penalizați pentru munca grea pe care aceștia o fac în raport cu produsele și serviciile oferite clienților tot mai nesatisfacuși, aceia dintre clienți care înțeleg să părăsească rețeaua generând clawback, care este suportat de fiecare salariat și în niciun caz de gigantul TELEKOM. Identic ca și în cazul ”transferului de contribuții” când ați ințeles să plătiți taxa care revine societății de solidaritate în procent de 2,25 din banii pe care nu i-ați transferat propriilor salariați.

Astazi, pe același principiu de "business financiar" oferiți clienților "libertate" prin munca propriilor salariați pe care îi înșelați la comisionul realizat și îi penalizați ori de câte ori sunteți incapabil să gestionați profitabilitatea tot mai lacomă a acționariatului principal, cei mai mulți dintre salariații români fiind concediați abuziv sau obscur atunci când iși reclamă drepturile fundamentale cuvenite.

Niciun eurocent către statul român

În schimb Statului român, care este acționar cu aproximativ 46% din acțiuni, ați reușit performanța de ”business financiar" să nu îi plătiți un eurocent din veniturile de 1 miliard de euro anual pe care grupul TELEKOM le realizează în România, de mai mulți ani.

Cunoaștem faptul că recent ați fost obligat de către instanța de judecată din România să vă demontați antenele de transmise ”second hand' achiziționate la prețuri noi și ați dispus "ascunderea' lor în majoritatea spațiilor în care proprii salariați iși desfășoară activitatea de muncă, antene de transmise a semnalului care provoacă diverse stări negative de sănătate salariaților.

Spor pentru salariații expuși radiaților

Pe cale de consecință, în temeiul dispoziiilor CCM aplicabil prin care se arată că partenerii sociali se informează reciproc ori de câte ori este necesar, totodată, în sensul reprezentării corecte a membrilor de sindicat, vă solicit să îmi răspundeți public prezentei, cu luarea în considerare a faptului că vă solicit public să renunțați la penalizarea salariaților prin ciawback, deoarece proprii salariați nu au obligația de a vă susine afacerea pe care o derulați sub egida ”in interesul clientior noștri”, ba din contra, aceștia trebuie să fie plătiți echitabil pentru munca în interesul afacerii, iar dacă dau randament negativ se datorează exclusiv managementului defectuos.

Totodată, să aplicați de îndată un spor salarial de 50%, dar nu mai mic de 1.000 lei/net lunar, salariaților expuși radiațiilor antenelor de transmise care de regulă sunt montate pe ascuns ”în capul lor", precum și plata tuturor cheltuielilor medicale care survin sau care vor surveni în timpul vieții acestora cauzate de îmbolnavirea prin expunere continuă la radiații.”

Răspunsul este așteptat de semnatarul acestei petiții,  Petre Lucian Robertino, prim vice-președintele Sindicatului Național Telecomunicații Mobile.

Reamintim că pe 14 februarie 2019 câteva zeci de membri ai Sindicatului Naţional Telecomunicaţii Mobile (SNTM) au protestat în faţa sediului Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), solicitând implicarea autorităţilor pentru protejarea drepturilor angajaţilor Telekom.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel