Probleme la ANAF! Anunț de ultimă oră

Judecători de la Tribunalul Bucureşti au emis marţi un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele lui Daniel Mihăilă, inspector ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, procurorii de la Parchetul Capitalei au luat măsura controlului judiciar faţă de un alt inspector de la ANAF, Monica Creţoiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la data de 18 septembrie 2015, acţionând amândoi în calitate de inspectori fiscali din cadrul ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, Serviciul colectare şi executare silită persoane juridice, Daniel Mihăilă şi Monica Creţoiu s-au prezentat la sediul unei societăţi comerciale în vederea desfăşurării unor activităţi specifice, context în care inspectorii au adus la cunoştinţa asociaţilor societăţii, martori denunţători în cauză, faptul că s-a dispus măsura sechestrului asupra unor bunuri (mărfurile şi două autoturisme ale societăţii) şi cea a popririi cu privire la conturile societăţii.

La finalul acestor activităţi, Daniel Mihăilă a pretins de la asociaţii firmei respective o sumă de bani, pentru a debloca conturile societăţii, iar o parte din sumă este destinată unui alt funcţionar, care va da aprobarea pentru deblocarea respectivă.

[citeste si]

În aceste condiţii, Daniel Mihăilă a primit de la denunţători 2.000 de lei, sumă care urma a fi completată luni, 21 septembrie 2015, cu alţi 1.000 de lei, atunci când cei doi inspectori vor aduce documentul pe baza căruia denunţătorii pot cere băncilor ridicarea popririi.

Pe 21 septembrie 2015, cei doi inspectori ANAF s-au prezentat din nou la sediul societăţii respective, unde au înmânat martorilor-denunţători două adrese pe baza cărora aceştia puteau cere băncilor ridicarea popririi. Cu acest prilej, Daniel Mihăilă a primit suma de 1.000 de lei.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul DGPMB - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel