Problemă semnalată în PE: Este vital să crească investițiile

Sosea
Sosea

PSD cere în Plenul Parlamentului European creșterea investițiilor pentru infrastructură în România, prin vocea europarlamentarei Claudia Țapardel. 

În calitate de membră a comisiei de Transport și Turism, Claudia Țapardel a intervenit în dezbaterea generală privind căile ferate și serviciile publice în Macroregiunea Dunării.

"Dezvoltarea inegală în regiunea Dunării rămâne principala problemă cu care ne confruntăm la nivelul celor 14 state componente. Pentru România, este vital să crească investițiile în infrastructură - și în special în infrastructura feroviară - pentru a reuși să se dezvolte într-un ritm care să permită recuperarea decalajelor față de alte state din macroregiune", este de părere Claudia Țapardel.

Provocări comune

Eurodeputata a explicat că România și Austria au fost primele state care au cerut Consiliului și Comisiei o Strategie pentru Regiunea Dunării.

"Participăm la o dezbatere foarte importantă pentru dezvoltarea economică a României și a Europei Centrale și de Est. Strategia pentru macroregiunea Dunării este necesară din două principale motive: în primul rând mobilitatea, siguranța energetică și dezvoltarea economică rămân provocări comune în acest spațiu. În cel de-al doilea rând, chiar dacă avem un set comun de provocări în regiune diferențele și inegalitățile economice persistă", a declarat eurodeputata PSD.

Master Planul de Transport al României, rol esențial în închiderea derapajelor

"Master Planul General de Transport al României poate fi privit ca un instrument de coeziune, atâta timp cât vine să rezolve problemele din infrastructura feroviară dar și rutieră prin investiții sigure și obiective realiste. Misiunea noastră este să ne asigurăm că vom folosi acest instrument în România pentru dezvoltarea socio-economică dar și pentru închiderea decalajelor existente în acest sens", a punctat spre finalul intervenției Claudia Țapardel, eurodeputată PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel