Problemă cu asimptomaticii. Rafila lămurește controversa dată de OMS

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Președintele Societății Române de Microbiologie, prof. Alexandru Rafila, a lămurit problema infectării în rândul asimptomaticilor, după declarațiile controversate de astăzi ale dr. Van Kerkhove.

Înainte de a citi, puteți vedea AICI declarațiile dr. Van Kerkhove despre răspândirea bolii în rândul asimptomaticilor.

„Am discutat cu reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății la București, venind spre dumneavoastră, exact acest lucru, despre acest subiect. Mesajul OMS a fost transmis de către trei persoane. De această doamnă (dr. Maria Van Kerkhove, n.r.), de directorul pentru situații de urgență, cel care a făcut referința la Suedia, și bineînțeles de directorul general.

Cred că este o problemă legată de strategia de comunicare a Organizației care trebuie probabil regândită, fiindcă dacă noi avem anumite opinii personale, când dăm declarații în numele OMS trebuie să fim siguri că acele opinii nu vin în contradicție cu poziția acelei organizații”, a explicat dr. Rafila, în direct la Digi 24.

Lumea uită de un element important

„Al doilea element, însă, de care lumea fie uită, ori nu vrea să-l accepte, despre care cred că este cel mai important, este cunoașterea. Cunoașterea legată de această boală a evoluat foarte mult. Opiniile de acum trei luni sunt cu totul diferite față de opiniile din acest moment. Nu puteau rămâne încremenite în cunoașterea de acum trei luni. Lucrurile acestea se întâmplă în fiecare zi.

Mai mult, Organizația, ca orice entitate de acest gen (OMM, OMC, etc.) face referire la diverse modele și cercetări care sunt făcute de instituții specializate. OMS nu este o instituție de cercetare, ea face referire la studiile universităților, companiilor”, a argumentat Alexandru Rafila.

Prof. Rafila continuă și argumentează că studiile pe care s-a bazat OMS au evoluat continuu, iar datele problemei s-a schimbat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel