Urmărește emisiunea live


Pro România, noi informații. Ponta: Începem construcția

Victor Ponta spune că iniţiatorii proiectului politic Pro România încep din acest an să construiască "agenda politică 2020 pe domenii", care va reprezenta oferta pentru competiţiile electorale la care vor participa pe viitor. 

Acesta a participat, împreună cu deputaţii Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, la o întâlnire cu susţinători din zonă ai Platformei "Pro România". 

"Nu vreau să facem alt PSD, nu vreau să facem alt PNL, dacă voiam, rămâneam în partidele respective. Vrem să încercăm să ne adresăm celor care se simt nereprezentaţi, foarte mulţi, de altfel, şi foarte mulţi care au votat un program PSD-ALDE crezând că se va aplica un program de guvernare şi văd în acest an ordonanţa 13, schimbarea Guvernului Grindeanu, preţurile de la 1 octombrie, salariile nu mai cresc, atacul împotriva mediului privat şi, practic, se cam strică toate lucrurile bune pe care am reuşit să le facem în 2012-2015. Nu rămânem doar la partea de critică, ca unii care au fost în PSD-ALDE şi acum nu mai sunt şi critică, ci din acest an începem să construim o agendă politică, agenda 2020 pe domenii, care va reprezenta oferta noastră pentru competiţiile electorale la care vom participa", a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Ponta a mai afirmat că, dacă nu vor fi aprobate în Parlament amendamentele la măsurile fiscale, atunci vor depune moţiune de cenzură. 

"Acum avem în România bătălia pentru a opri genocidul fiscal al firmelor româneşti: split TVA, trecerea contribuţiilor la angajator, salvarea pilonului 2 de pensii. Veţi vedea de la 1 ianuarie cum este cu legea salarizării. Dacă ne mai zice Olguţa Vasilescu că, după ce a făcut praf legea salarizării, o face şi pe cea a pensiilor, o să încercăm să o oprim, dacă se poate. Primul document care ajunge în Parlament, cel referitor la TVA splitat şi la obligarea de a se plăti contribuţii şi la contractele part time, proiectul este la Senat, Eugen Teodorovici a reuşit să introducă amendamentele, probabil că nu va reuşi să le şi treacă pentru că acolo majoritatea va funcţiona. La Camera Deputaţilor vom susţine noi acele amendamente. (...) Dacă nu reuşim, o să facem noi ceea ce ar trebui să facă opoziţia şi vom iniţia o moţiune de cenzură pe tema măsurilor fiscale", a afirmat Victor Ponta. 

Acesta a mai afirmat că Pro România şi-a propus să fie altfel decât PSD şi ALDE. "Ne organizăm şi vrem să fim altfel decât PSD şi PNL - sau mă rog, să fim cum aş fi vrut eu să fie PSD, adică un partid care oferă soluţii de guvernare şi care consideră că nu obedienţa faţă de şef trebuie să fie pe primul loc, ci capacitatea de a da o bună guvernare locală şi naţională", a mai spus Ponta. 

La rândul său, Daniel Constantin a afirmat că toţi membrii de partid vor participa activ la orice fel de decizie care se va lua, iar programul va fi "o rezultantă" a tuturor membrilor de partid. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel