EXCLUSIV  Pro România, Congres. Sorin Cîmpeanu, marele anunț: Se poartă negocieri - video

Victor Ponta
Victor Ponta

Sorin Cîmpeanu a vorbit, la DCNews, despre primul Congres Pro România, programat pentru luna octombrie.

Conducerea Pro România a stabilit Congresul în octombrie, când va fi aleasă conducerea partidului şi vor fi desemnaţi candidaţii la europarlamentare. „Sunt membru fondator, alături de Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin. Urmează pe 21 octombrie, la Congres, să vedem funcțiile de conducere, inclusiv cea de președinte. În mod sigur, nu vom avea probleme. În momentul de față, toți membrii fondatori au drept de vot egal, drept de veto, sunt convins că nu vor fi scandaluri", a declarat, la începutul interviului acordat DCNews, Sorin Cîmpeanu.

„Deviza partidului ar putea fi România puternică, Europa unită", a precizat acesta, adăugând: „Vrem să propunem completări la regulament. Pentru că, în mod normal, începând cu această sesiune, având un număr de 13, chiar 14 deputați, îndeplinim condițiile. Era o condiție să fie zece parlamentari care au candidat la alegeri pe aceeași listă. În curând, vom îndeplini această condiție, pentru că suntem parlamentari care am candidat pe două liste mari până acum".

„Orice persoană care îndeplinește anumite standarde pe care îndrăznim să le impunem la Pro România este binevenită, în măsura în care crede și se alătură acestor proiecte constructive", a spus Sorin Cîmpeanu.

Linia politică, poziționare

De asemenea, întrebat dacă a fost definită linia politică, a răspuns astfel: „Este un partid nou, care încearcă să impună o politică altfel. Este o democrație mult mai mare în interiorul partidului decât am văzut în alte locuri și decât s-ar putea crede la prima vedere".

„Este un partid, cu siguranță, de centru, poate fi centru-stânga. Dar, în condițiile în care ați văzut că partidele de stânga iau măsuri de dreapta, partidele de dreapta iau măsuri de stânga, părerea mea personală este că am depășit acea perioadă în care era extrem de important să te poziționezi fix pe stânga sau pe dreapta. Avem, de altfel, și la nivel internațional exemple", a mai zis Cîmpeanu.

„Investițiile și poziția internațioanală a României sunt lucruri absolut esențiale care trebuie să preocupe un partid", a mai declarat Cîmpeanu.

„Așteptăm să se concretizeze demersuri", a mai spus acesta, într-un context în care se vorbea despre Parlamentul European.

Declarațiile complete în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel