Urmărește emisiunea live


Pro România cere demisia prefectului de Sibiu

Horaţiu Marin
Horaţiu Marin

Pro România cere demisia prefectului judeţului Sibiu, Mircea Creţu, în prezent  în concediu medical fiind testat pozitiv pentru noul coronavirus, pe care îl acuză de o gestionare ineficientă a situaţiei.

Horaţiu Marin, liderul Pro România Sibiu, a declarat că „Pentru acţiune în situaţie de criză, Prefectura Sibiu are nevoie de un lider cu putere de decizie. Ştiind ce înseamnă gestionarea unor situaţii de urgenţă, îmi este clar că prefectul Creţu nu poate reacţiona eficient în momente de criză. Creţu nu este capabil să acţioneze cu exactitate şi eficienţă şi nu este la prima abatere. Domnule premier, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator!? Nu lăsaţi judeţul Sibiu şi viaţa sibienilor pe mâna prefectului Creţu. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză. Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă”, potrivit Agerpres.

Sibiul, pe punctul de a intra  în carantină

Subprefectul de Sibiu, Rareș Macrea, a afirmat, miercuri seară, că autoritățile sanitare iau în calcul carantinarea municipiului Sibiu, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu, subprefectul Rareş Macrea a spus: „Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Şi da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici. Propunerile sunt absolut de ordin tehnic şi le face DSP-ul".

Directorul DSP Sibiu confirmă că a solicitat carantinarea Sibiului

„Direcţia de Sănătate Publică în acest moment a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiuşi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. (...) Prin acea analiză de risc, da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu", a explicat Gabriel Budescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel