Privatizarea programelor naţionale de sănătate. Corina Creţu: Nu asta reprezintă soluţia. Nu e prima dată când avertizez

Mihai Ciobanu / 26 ian 2020 / 17:01 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

"Apreciez inițiativa lui Victor Ponta de a stopa privatizarea programelor naționale de sănătate din România", transmite Corina Creţu. 

"Sigur, e nevoie de un sistem performant, eficient, care să aibă în centrul intereselor sale pacientul. Dar nu cred că privatizarea - așa cum este aceasta propusă de actualul Guvern - reprezintă soluția.

Nu e prima dată când avertizez asupra acestui lucru. Am avut aceeași luare de poziție și cu privire la spitalele regionale, în momentul în care s-a pus problema construirii lor în parteneriat public-privat. Până la urmă, trebuie să ne gândim cine este adevăratul beneficiar al serviciilor oferite: mediul privat sau pacienții? Iar răspunsul este de la sine înțeles. Nimic nu ar trebui să împiedice pacienții să beneficieze de cele mai bune servicii medicale - pentru care aceștia oricum contribuie deja", transmite Corina Creţu printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. 

"Privatizarea ar putea înseamna accesul discriminatoriu la servicii medicale - ceea ce e cu atât mai grav cu cât țara noastră rămâne, în continuare, una din cele mai sărace țări ale Uniunii Europene. Nu cred că a crește și mai mult decalajele dintre cei mai săraci și cei care au venituri mai mari va fi benefic cuiva", apeciază Corina Creţu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24