Urmărește emisiunea live


Privatizarea programelor naţionale de sănătate. Corina Creţu: Nu asta reprezintă soluţia. Nu e prima dată când avertizez

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

"Apreciez inițiativa lui Victor Ponta de a stopa privatizarea programelor naționale de sănătate din România", transmite Corina Creţu. 

"Sigur, e nevoie de un sistem performant, eficient, care să aibă în centrul intereselor sale pacientul. Dar nu cred că privatizarea - așa cum este aceasta propusă de actualul Guvern - reprezintă soluția.

Nu e prima dată când avertizez asupra acestui lucru. Am avut aceeași luare de poziție și cu privire la spitalele regionale, în momentul în care s-a pus problema construirii lor în parteneriat public-privat. Până la urmă, trebuie să ne gândim cine este adevăratul beneficiar al serviciilor oferite: mediul privat sau pacienții? Iar răspunsul este de la sine înțeles. Nimic nu ar trebui să împiedice pacienții să beneficieze de cele mai bune servicii medicale - pentru care aceștia oricum contribuie deja", transmite Corina Creţu printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. 

"Privatizarea ar putea înseamna accesul discriminatoriu la servicii medicale - ceea ce e cu atât mai grav cu cât țara noastră rămâne, în continuare, una din cele mai sărace țări ale Uniunii Europene. Nu cred că a crește și mai mult decalajele dintre cei mai săraci și cei care au venituri mai mari va fi benefic cuiva", apeciază Corina Creţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel