Privatizare sistem de sănătate. Ce va aproba Guvernul Orban

Florin Răvdan / 04 feb 2020 / 15:11 Salveaza PDF Comentarii

În ședința de Guvern care este în plină desfășurare la această oră va fi aprobată Ordonanța care prevede liberalizarea programelor naționale de sănătate și includerea spitalelor private în rândul celor care vor trata anumte categorii de pacienți. DC Medical a aflat EXCLUSIV, pe fiecare program în parte, ce se va întâmpla în realitate!

Prin modificările aprobate astăzi, pacienții NU vor plăti nimic dacă vor alege să se trateze într-un spital privat sau într-unul de stat iar numărul vieților salvate va fi în creștere. NU se privatizează niciun serviciu medical, subliniază sursele DC Medical. Modificările de astăzi dau șansă pacienților în stare critică să beneficieze mai repede de intervențiile de care au nevoie în cel mai apropiat spital, fie că e de stat sau privat.

Infarctul miocardic acut și accidentul vascular sunt bolile (AVC) care generează o mortalitate mare în România. Cauza? Lipsa centrelor de cardiologie intervențională și de stroke (AVC).

Spitalele private au fost incluse în programele naționale de sănătate gestionate de CNAS, încă 2014. Modificarea actuală este o actualizare a legislației din 2014 în care era lăsat în suspans această formulare ambiguă: când sunt excedate anumite capacități de primire pot fi accesate de către pacienți anumite servicii, lucru absolut neclar şi greu de interpretat. Mai mult, se dă posibilitatea ca spitalele de stat care au această capacitate, și care nu au fost până acum incluse în program, să trateze pacienții critici cu infarct miocardic, accident vascular cerebral, etc.

Citeşte mai multe pe DC MEDICAL

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29