Privatizare învățământ și spitale. Turcan, răspuns pentru Cataramă

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a vorbit despre propunerile lui Viorel Cataramă privind privatizarea învățământului superior și a sistemului de sănătate. Aceasta a spus că este un lucru bun că în partid se lanzează dezbateri, dar ele trebuie să se încadreze în limitele Constituției.

"În PNL există libertate de opinie, e bine că lansează teme în dezbatere, dar temele lansate în dezbatere trebuie să fie în limitele constituționale. Or, Constituția României spune clar că cetățenilor li se garantează acces gratuit la educație și la servicii medicale", a spus Raluca Turcan, luni, la finalul ședinței comisiei de unificare a PNL.

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 București Viorel Cataramă a afirmat sâmbătă, la Consiliul de Coordonare al PNL București, că învățământul superior românesc ar trebui privatizat integral și să nu se mai acorde subvenții de la stat.

"De ce trebuie să plătim noi din banii noștri studiile unui viitor medic timp de șase ani ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învățământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parțial învățământul mediu și învățământul primar", a afirmat Cataramă, scrie Agerpres.

Acesta a mai spus, în context, că ar trebui privatizat tot sistemul de sănătate.

"Toate spitalele trebuie privatizate, cu excepția situațiilor de urgență, care trebuie să rămână la stat", a susținut Cataramă.

[citese si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel