EXCLUSIV  Privatizare HIDROELECTRICA. Borza: Vă spun în premieră absolută

Remus Borza, deputat ALDE, a vorbit la DC News Live despre privatizarea Hidroelectrica, mai precis a unui pachet de 15% dintre acțiuni.

"Vă spun ceva în premieră absolută. Anul trecut, Hidroelectrica a înregistrat un profit record, în istoria companiei. Listarea este un eveniment major. Am discutat cu noul ministru al Energiei în sensul modificării strategiei de privatizare. În ultimii ani, profitul Hidroelectrica a fost de peste un miliard de euro. În 2012, Hidroelectica era decapilitalizată, era cea mai îndatorată companie din România. Acum este o altă situație. A reușit să-și plătească întreg pasivul. S-a capitalizat teribil de tare", a spus deputatul ALDE.

De ce se dorește capitalizarea Hidroelectrica

"De ce vrem să privatizăm Hidroelectrica? Am privatiza Hidroelectrica pentru a duce la bun sfârșit niște angajamente luate de statul român. (...) Astăzi face sens listarea Hidroelectrica, privatizarea unui pachet minoritar, doar în ceea ce privește punerea la adăpost a Hidroelectrica de influența nefastă a statului în managementului companiei. O companie listată se supune unor reguli mult mai stricte. Astăzi, statul român are nevoie mai mare de bani decât Hidroelectrica. Hidroelectrica stă pe aproape 500 de milioane de euro lichiditate", a mai zis salvatorul Hidroelectrica la DC News Live.

[citeste si]

Răspunsul integral îl găsiți după minutul 06:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel