EXCLUSIV  Prisnel (USR), primar la Craiova. Mobilizare fără precedent: "Oamenii și-au dat seama că nu am vândut țara lui Soros"

Adrian Claudiu Prisnel, deputat USR, vrea să candideze pentru funcția de primar al Craiovei. Pentru a intra în cursă, are nevoie de 3.000 de semnături până duminică.

Este mobilizare generală în USR. Cinci parlamentari au venit joi, la Craiova, pentru a-l ajuta pe Adrian Claudiu Prisnel să strângă semnăturile necesare înscrierii în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului. Este vorba despre Tudor Pop, Oana Bîzgan și Cristi Ghinea, Ionuț Moșteanu și Cristi Ghica. Lista cu semnături pentru alegerile parțiale din 11 iunie trebuie depusă la Biroul Electoral Municipal până luni, 22 mai.

DC News l-a contactat pe Adrian Claudiu Prisnel pentru a vedea cum stă cu strângerea semnăturilor.

(w670)

"Joi am strâns cam 800 de semnături. Au venit să mă ajute câțiva colegi parlamentari și alți membri USR din alte filiale. Acum suntem tot pe stradă. Ne apropiem de rezultatul dorit. Am nevoie de 3000 de semnături", a spus deputatul.

"Oamenii vor schimbare. Au fost foarte deschiși și am strâns mult mai ușor semnăturile decât în decembrie. Suntem optimiști pentru că reacțiile craiovenilor au fost nemaipomenite. Competiția este interesantă, dar să știți că și în Craiova oamenii vor schimbare. În decembrie, am primit de la craioveni 12.000 de voturi. La momentul OUG 13, au ieșit cam 20.000 de oameni în stradă. Oamenii văd că administrația actuală și cele trecute nu le-au adus orașul acolo unde vor ei să fie", ne-a mai zis reprezentantul USR.

Adrian Claudiu Prisnel a povestit că a ieșit în stradă, la Craiova, chiar înainte de OUG 13, fiind primul protest important din oraș.

"Am ieșit în stradă cu mai mulți colegi chiar înainte de OUG 13, mai precis din ziua în care Klaus Iohannis a mers la ședința de la guvern. Să ne amintim episodul cu 'elefanții'. La început, am fost cam 30 de oameni. Numărul a tot crescut, dar doamna Lia Olguța Vasilescu ne-a luat un pic peste picior pentru că eram puțini în stradă. Apoi nu a mai putut să zică nimic pentru că eram din ce în ce mai mulți. În ianuarie, în Craiova, în stradă, au fost mai mulți oameni ca la Revoluție. Oamenii au început să ne cunoască mai bine. Și-au dat seama că nu am vândut țara lui Soros și am căpătat credibilitate. Am demonstrat că suntem un partid serios. Suntem opoziția pentru că în Craiova lipsește de mult timp. Acest lucru este vizibil", a zis deputatul.

(w670)

Adrian Claudiu Prisnel ne-a spus care ar fi primul lucru pe care l-ar face dacă ar ajunge primar al Craiovei.

"Cel mai important este să avem transparență în ce facem cu banul public pentru ca administratorul să nu mai fie tentat să facă vreun abuz. Îi rog pe toți să vină să ne ajute cu o semnătură, la sediul nostru de campanie din România Muncitoare, numărul 13 A sau să completeze un formular pe care îl pot descărca de pe adresa dolj.usr.ro, îl pot printa, pot aduna semnături de la prieteni, colegi, familie. Ne pot suna și putem veni să luăm formularele", a adăugat Adrian Claudiu Prisnel pentru DC News.

[citeste si]

Adrian Claudiu Prisnel a fost olimpic internațional la chimie, cu studii la MIT și experiență de muncă în finanțe. Este deputat USR de Dolj și membru în comisia de agricultură a Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel