Priorităţile României. George Ciamba, dialog cu şefa Biroului Băncii Mondiale

ciamba mae
ciamba mae

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezentat luni priorităţile României pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu şefa Biroului Băncii Mondiale la Bucureşti (country manager pentru România şi Ungaria), Tatiana Proskuryakova.

'În cadrul întâlnirii, oficialul român a prezentat priorităţile României pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, subliniind interesul ţării noastre de a contribui la procesul de consolidare a proiectului european şi la creşterea apropierii UE faţă de cetăţeni. A reliefat că mandatul Preşedinţiei României se va concentra pe promovarea coeziunii în toate cele trei dimensiuni ale sale: politică, economică şi socială.

Asigurări pentru reprezentantul Băncii Mondiale

George Ciamba a evidenţiat acţiunile ce vor fi organizate de România în timpul Preşedinţiei Consiliului UE în domenii relevante pentru activitatea Băncii Mondiale şi a asigurat reprezentantul Băncii Mondiale de întreaga disponibilitate de a coopera în cadrul unor evenimente de interes comun', se arată într-un comunicat de presă  de Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit sursei citate, şefa Biroului Băncii Mondiale a exprimat interes pentru menţinerea unui dialog aprofundat cu partea română, în vederea sprijinirii desfăşurării în cele mai bune condiţii a mandatului Preşedinţiei României la Consiliul UE. A subliniat, în acest sens, sprijinul şi cooperarea Băncii Mondiale, pornind de la experienţa instituţiei la nivel global în consilierea privind politicile publice şi derularea programelor de asistenţă tehnică şi financiară. Convorbirile au oferit, de asemenea, oportunitatea de a analiza principalele provocări care pot afecta creşterea economică în ţara noastră, se mai arată în comunicat. 

VEZI ȘI:

Brexit: Theresa May, un nou document. Va fi prezentat deputaților britanici

Brexit. Ce se întâmplă cu drepturile românilor din Marea Britanie. Ciamba l-a sunat pe Alan Duncan


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel