Prințul Charles, o problemă pentru Regină mai mare ca Harry și Andrew la un loc

Sursa foto: Facebook The Royal Family
Sursa foto: Facebook The Royal Family

Prințul Charles pare moștenitorul ideal pentru tronul britanic, însă unii experți văd situația puțin diferit.

Prințul Charles ar putea reprezenta o amenințare și mai mare pentru Familia Regală decât Andrew și Harry, a susținut un expert regal citat de The Sun. Potrivit The Times, tinerii britanici sunt sceptici față de Prințul Charles, îngrijorările „despre donațiile străine și asocierile greșite” planează deasupra numelui său. Mai mult, cu prințul Andrew și prințul Harry „scăzând în relevanță”, experții regali sunt îngrijorați de faptul că aceste critici la adresa lui Charles ar putea cauza probleme serioase familiei regale în viitorul apropiat.

Vorbind în The Times, expertul regal Libby Purves a spus: „Gândindu-mă la acești doi membri nonconformiști ai familiei conservatoare, care au devenit irelevanți, am ajuns la concluzia ușor deranjantă că, dacă există o problemă reală în dinastie, aceasta este însuși moștenitorul, Prințul Charles. Chiar și în afară de chestiile financiare, cele de caritate, el este un bărbat în vârstă, trecut bine de șaptezeci de ani, nu un hub al informalității moderne precum Prințul William și Kate Middleton.”

Charles a acceptat bani de la familia Bin Laden. Și-a riscat dreptul la succesiune

Temerile legate de relația îndoielnică a lui Charles cu organizațiile de caritate s-au accentuat recent, când a apărut informația conform căreia a acceptat un milion de lire sterline de la familia lui Osama bin Laden. El a luat banii de la frații liderului terorist din spatele atacurilor de la 11 septembrie și, în cele din urmă, au fost depuși în organizația sa de caritate, a transmis Sunday Times.

”Eu personal sunt surprinsă că cineva ar accepta bani pătați de sânge, bani care au legătură cu persoana responsabilă pentru uciderea a 3.000 de vieți. Este șocant... Nu voi merge niciodată în Anglia.  Am crezut că sunt aliații noștri, dar nu aș sprijini ceea ce susține el”, a spus Monica Iken, al cărei soț Michael Patrick Iken a murit în atacurile de pe 11 septembrie.

Fostul președinte al Centrului Memorial și Educație al 11 septembrie din Wisconsin a declarat: ”Nu cred că cei doi frați Bin Laden sunt implicați în activități teroriste. Probabil banii au fost donați pentru a le aduce credibilitate dar organizația de caritate ar fi trebuit să refuze. Acest lucru este de prost gust și sunt profund dezamăgit. Ne doare pe toți”, a fost părerea acestuia.

Un expert regal a dat verdictul. ”Charles nu va deveni... ”

Probleme ca acestea reprezintă o amenințare serioasă pentru firmă, susține Purves, deoarece tinerii pun la îndoială rolul regalității după ce domnia Majestății Sale se încheie.

Un expert regal a negat afirmațiile potrivit cărora Prințul Charles „deveni prinț regent” pe fondul sănătății șubrede a Reginei. Monarhul, în vârstă de 96 de ani, a suferit de probleme de mobilitate în ultima vreme, care i-au impus să se retragă de la unele apariții publice și să folosească un baston. Ca urmare a sănătății mamei sale, Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, și-a asumat unele dintre responsabilitățile sale, inclusiv deschiderea de stat a Parlamentului în mai.

Potrivit presei britanice, acest lucru a provocat speculații conform cărora moștenitorul intră într-un rol de prinț regent, care implică acționarea efectivă ca monarh în absența șefului statului, scrie Daily Mail. Dar comentatorul regal Richard Fitzwilliams a spus pentru Express că orice astfel de afirmații sunt „bârfe” și spune că Regina este „total alertă din punct de vedere mental și își îndeplinește sarcinile, deși și-a schimbat atribuțiile”. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel