EXCLUSIV  Principesa Margareta, atacată dur. Prima reacție după întâlnirea cu Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a afirmat joi că a discutat cu principesa Margareta despre rolul Casei Regale în societate, el menționând că statul acesteia trebuie "mult mai bine reglementat" și că va avea discuții și cu celelalte formațiuni parlamentare, dar și cu premierul Dacian Cioloș.

Ce poate însemna acest lucru? O cale de a închide subiectul monarhiei sau, din contră, o bază pentru revenirea la monarhie?

Cătălin Șerban, de la ANRM, a vorbit pentru DC News despre acest subiect spunând că nu este cazul să ne avântăm în declarații care să ducă la scenarii până când nu vom afla conținutul legii.

"Domnul Dragnea este unul dintre cei care au fost la Palatul Elisabeta în această săptămână. Înțeleg că au fost reprezentanții tuturor partidelor politice. Domnul Dragnea, dintre toți reprezentanții partidelor politice, a încercat să-și facă și puțină reclamă în urma vizitei la Palatul Elisabeta. Ceea ce face Casa Regală este în regulă. Până la urmă, este dreptul lor să-și protejeze patrimoniul pe care l-au obținut cu greu. Faptul că se acordă un statut juridic special Casei Regale nu văd un lucru care ar încurca o viitoare instaurare a monarhiei. PSD a vrut să puncteze mai bine decât ceilalți reprezentanți ai partidelor politice prezenți la Palatul Elisabeta", a zis Cătălin Șerban în exclusivitate pentru DC News.

Marilena Rotaru, acuzații pentru Principesa Margareta

În context, întrebat ce părere are despre declarația făcută de Marilena Rotaru care a spus: "Custodele Coroanei Române nu poate cere decât locul suprem: tronul. În realitate, nu într-un muzeu! A fi fiica Regelui Mihai nu este un privilegiu, ci o imensă datorie. Alteța Voastră Regală are o mare responsabilitate față de destinul acestui neam care nu poate fi predat, în mâinile politicienilor corupți, abia ieșiți sau în drum spre închisoare", Cătălin Șerban ne-a declarat: "Mă abțin să comentez ceea ce spune doamna Marilena Rotaru. Ar trebui mai multă prudență din partea sa. Până când nu vom vedea exact despre ce lege este vorba și ce scrie în acea lege nu este cazul să facem declarații care nu își au rostul și sunt exagerate. Trebuie să vedem ce scrie în lege. Nu vreau să comentez mai mult".

Întrebat dacă vorbim despre un prim pas important pentru revenirea la monarhie, Cătălin Șerban ne-a zis: "Să vedem. Am vrea ca Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei să fie consultată în legătură cu ce se va scrie în lege. Până atunci, cred că este bine să nu facem declarații care să se interpreteze și care să facă rău Casei Regale. Trebuie să vedem clar ce vrea Casa Regală și ce poate să ofere clasa politică".

Mesajul Marilenei Rotaru

Marilena Rotaru, una dintre cele mai puternice voci ale pro-monarhiștilor din România, a reacționat dur după ce Principesa Margareta s-a întâlnit cu liderul PSD pentru a discuta despre "instituționalizarea" Casei Regale.

"Custodele Coroanei Române nu poate cere decât locul suprem: tronul. În realitate, nu într-un muzeu!

A fi fiica Regelui Mihai nu este un privilegiu, ci o imensă datorie. Alteța Voastră Regală are o mare responsabilitate față de destinul acestui neam care nu poate fi predat, în mâinile politicienilor corupți, abia ieșiți sau în drum spre închisoare. Cum să se supună Moștenitorul Coroanei celor care în 1990 îl urmăreau pe Regele Mihai cu armele pe șoselele țării, celui care a chemat acum 26 de ani minerii și a declanșat război civil? Nici o negociere care ar subordona Coroana republicii ilegale și ilegitime nu poate fi explicată și, mai ales, scuzată. Orice pas în această direcție este un sacrilegiu și o întinare a memoriei tuturor românilor uciși, torturați, în închisorile comuniste. Orice gest pe această cale contrazice tot ceea ce Majestatea Sa Regele Mihai a transmis prin cărțile lui Mircea Ciobanu, prin interviurile acordate mie și altor jurnaliști de-a lungul a douăzeci și cinci de ani, și trădează, impardonabil, dimensiunea morală a Regelui.

Sistemul actual, strâns unit printr-o politică a corupției, dorește liniște prin eliminarea de pe agenda publică a subiectului monarhiei, prin ceea ce, scribii obedienți au numit "instituționalizarea Casei Regale."
Aceasta, Alteța Voastră Regală, nu se poate!

Există o particulă în titlul princiar care nu permite căderea: "a României". Orice abdicare de la înălțimea Coroanei se poate face doar în nume personal. Nimeni însă nu poate implica instituția supremă a Coroanei în jocurile politicianiste și nu poate distruge speranța românilor în monarhia constituțională.

[citeste si]

Respectul față de întregul adevăr istoric m-a făcut să cred că, la aniversarea a 150 de ani ai Coroanei Române, vor fi invitați și reprezentanți ai rădăcinilor regalității noastre, ai Casei Princiare de Hohenzollern, care ni i-au dat pe măritul Rege Carol I și pe Regele Ferdinand.

Complicitățile Casei Regale a României cu PSD-ul lui Ion Iliescu nu fac decât să reconstituie și să consfințească abdicarea din 30 decembrie 1947 a Regelui Mihai. De data asta pe mâna propriei familii", a transmis Marilena Rotaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel