Principele Radu: Coroana Regală aduce valoare adăugată vieții în democrație

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Principele a făcut declarații la a IV-a ediție a Bucharest Security Conference.

Principele Radu a spus că, în ciuda faptului că nu are un rol constituțional, Coroana Regală aduce valoare adăugată vieții în democrație.

Conform Agerpres, acesta a menționat contribuția adusă de Regele Mihai la integrarea României în NATO și UE.

„Multe persoane au jucat un rol important în aceste trei decenii de schimbări, care au dus România de la o ţară care dădea lecţii de comunism la o ţară care este în fruntea naţiunilor demne ale Europei şi care îşi aduce contribuţia la NATO. La câţiva ani după căderea comunismului, când România a început să îşi exprime public intenţia de a se alătura Uniunii Europene şi NATO, i s-a cerut Regelui Mihai să reprezinte ţara la diverse evenimente importante. De ce o persoană fără un rol constituţional sau putere politică, fără o performanţă în domeniul politic să facă acest lucru? Răspunsul se află exact în rezultatele pe care le-au avut turneele sale în ţări europene. Probabil că şi atunci, la începutul anilor '90, societăţile democratice au simţit nevoia să aibă un fel de conducere complementară, în afara conducerii executive, ceva care să inspire naţiunile, să le dea speranţă că totul se va schimba în bine", a precizat Princepe Radu.

Principele a cuprins în discursul său și rolul pe care l-a jucat Papa Ioan Paul al II-lea în căderea comunismului, fără ca acesta să fi avut prerogative politice. El a făcut referire şi la faptul că în Marea Britanie, unde în prezent se desfășoară situația Brexit, Regina reprezintă un „vector de stabilitate, de încredere, de speranţă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel