Principalele modificări ale RCA din aprilie 2016

Șoferi
Șoferi

ASF a trimis în Parlament proiectul de modificare a normelor RCA. Urmează să fie adoptat la jumătatea lunii aprilie, scrie Capital, care citează surse parlamentare. 

Noua lege RCA vine cu scumpiri

Vizați sunt șoferii care nu respectă regulile de circulație și sunt prinși. Șoferii cu amenzi, în special pentru viteză sau pentru nerespectarea culorii semaforului, ar putea plăti un tarif mai mare când încheie o poliță de asigurare auto. 

Dar este și o veste bună: polița RCA va putea fi plătită în rate, numărul plăților fiind eșalonat în funcție de nevoile consumatorului. 

Despăgubire de la asigurator dacă nu ești vinovat de accident

Dacă ești implicat într-un accident rutier pentru producerea căruia nu ai fost vinovat, vei putea fi despăgubit de propriul asigurator RCA. Nevinovații vor fi compensați direct. Însă, această prevedere este cu titlu opțional, pentru că va crește prețul poliței RCA. Încă nu sunt detalii exacte cu privire la această prevedere a compensării directe, dar, în mare, șoferii nevinovați de producerea accidentului vor fi despăgubiți de firma la care au făcut asigurarea.

O altă modificare se referă la răscumpărarea primei de asigurare. Dacă ai fost implicat într-un accident și mașina are doar o daună minoră, șoferul o poate repara el, fără a apela la firma de asigurări pentru a nu-și încărca istoricul negativ pentru ca la următoarea poliță RCA să plătească mai mult. 

Potrivit modificărilor, contractul de asigurare RCA se prelungește automat la același asigurator dacă nu este denunțat cu minimum 30 de zile înainte de data expirării asigurării. În plus, termenul de notificare a asiguratorului RCA în caz de daună se reduce la 5 zile lucrătoare de la producerea accidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel