EXCLUSIV  Principala îngrijorare a întreprinzătorilor. Florin Jianu (CNIPMMR): Pierde toată lumea. Guvernul cred că a sesizat

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), despre problemele întreprinzătorilor.

„Revenind la sondajul pe care l-ați făcut în rândul celor 3.000 de antreprenori, care spuneți că au răspuns, care sunt alte probleme pe care le-au ridicat, în ceea ce privește tot ceea ce s-a schimbat în domeniul fiscal de la începutul acestui an?”, a fost întrebat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), în cadrul emisiunii ”Totul despre bani”.

„Sunt multe aspecte și din perspectiva accizei la motorină - și aici am obținut un lucru concret în dialogul cu Guvernul și anume jumătate din acciză. (...) Pentru că, vedeți, costurile la motorină înseamnă de fapt costuri suplimentare pentru orice întreprinzător. Costul transportului e principalul cost într-o marfă, un produs sau un serviciu. Înseamnă scumpiri, înseamnă inflație, deci pierde toată lumea. 

Inflația din ianuarie

Guvernul cred că a sesizat acest aspect, că inflația în ianuarie a crescut tocmai ca urmare a scumpirii motorinei. De altfel, protestatarii ce spuneau în piață: ”Jumătate din acciza la motorină”. Dacă vă arăt măsurile pe care noi le-am trimis Guvernului la sfârșitul anului trecut, prima era susținerea accizei la motorină, pentru că noi deja sesizam de la membrii noștri transportatori și ceilalți din celelalte servicii că se scumpește motorina, cu atât mai mult cu cât a intrat și acciza în vigoare la 1 ianuarie, o acciză suplimentară, și care însemna de fapt scumpiri pe întregul lanț”, a precizat Florin Jianu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, înjumătățirea accizei la motorină.

„După ce am reuşit să reducem preţurile poliţelor RCA, astăzi vom decide să compensăm şi creşterea accizei la motorină. Concret, Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier licenţiaţi în România jumătate din creşterea accizei la motorină. În total, peste 4.000 de transportatori vor beneficia de acest sprijin până la sfârşitul anului", a anunțat Marcel Ciolacu.

Urmărește emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel