EXCLUSIV  Prințul Charles, Prinț de Transilvania. Aberație a lui Mircea Hava (PNL)

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a trimis o invitaţie oficială Prinţului Charles să primească titlul onorific de "Prinț de Transilvania". 

Inițiativa lui Mircea Hava, de la PNL, este o greșeală profundă. Jurnalistul Val Vâlcu a explicat că a veni cu o astfel de idee pe niște răni istorice, încă deschise, este o prostie.

"Nu zice nimeni că vin ungurii să ne ia Ardealul, dar ideea lui Mircea Hava intră într-un curent mai amplu de fragmentare a solidarității naționale pe ideea că Ardealul este altfel, Ardealul votează altfel, Transilvania este altceva, un regat la care vine Prințul Charles. Acest kitsch imens este preluat de publicațiile tabloid care acoperă un public larg, de milioane de oameni, care nu merg în adâncime pentru a înțelege subiectul și nu fac diferența între kitsch, glumă și realitate. Pentru o parte a publicului britanic, Transilvania este o țară, dacă poate fi condusă de Prințul Charles", a spus jurnalistul în contextul în care informația a apărut în Daily Star și Mirror.

Probabil că MAE nu vrea să dea greutate acestei chestiuni și nu reacționează în mod oficial, dar ar trebui să ia atitudine experții, societatea civilă și bunul simț pentru a nu se mai repeta astfel de propuneri.

Toată societatea s-a inflamat pe baza hărții Moldovei Mari, dar acum este o totală lipsă de reacție în fața acestei aberații emise de Mircea Hava.

Nu vin ungurii mâine să ne ia Ardealul, dar profită prin faptul că irită partea naționalistă din România și își fundamentează discursul. Mircea Hava nu face niciun bine PNL-ului prin această mișcare. Eventual, câștigă curentele naționaliste și eventual PSD, partid care teoretic va sancționa derapajul. Dacă îl făcea prinț de Slobozia sau prinț de Fetești, nu se sesiza nimeni. Putea fi o strategie de marketing, de atragere a turiștilor în România, dar vorbim de titul de prinț de Transilvania, în aceată zonă în care până acum zece ani erau conflicte în presă, erau partide care își disputau electoraul naționalist. Sunt răni istorice care nu s-au închis, a mai explicat Val Vâlcu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel