Primul semn că ești infectat cu Omicron. Aproape 89% dintre pacienți au raportat acest simptom

Primul semn că ești infectat cu Omicron. Aproape 89% dintre pacienți au raportat acest simptom / Foto: Pixabay
Primul semn că ești infectat cu Omicron. Aproape 89% dintre pacienți au raportat acest simptom / Foto: Pixabay

Află în articol care este primul semn al infectării cu varianta Omicron a coronavirusului.

Cu un număr record de cazuri COVID și cu temeri tot mai mari legate de necesitatea unor noi restricții din cauza Omicron în Marea Britanie, oamenii sunt îndemnați să fie atenți la simptomele specifice, scrie Daily Star. Potrivit experților, simptomele Omicron sunt diferite de cele ale variantelor „tradiționale” și sunt asemănătoare cu cele pe care le avem la o răceală obișnuită. De asemenea, a fost dezvăluit că 89% dintre cei infectați cu varianta de coronavirus Omicron prezintă același semn „inițial”.

Primul semn că ești infectat cu Omicron

Aceste semne timpurii, conform Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, includ o tuse uscată și o  zgârietură în gât”, unii pacienți raportând, de asemenea, oboseală, congestie, strănut sau nas curgând.

Deși simptomele variantei Omicron au fost în mare parte ușoare, există temeri că este mai transmisibilă și că poate evita reduce imunitatea dată de vaccin. Potrivit Serviciului Național de Sănătate (NHS), cele mai frecvente simptome ale Covid sunt febra, tusea sau o pierdere/schimbare a simțului gustului sau a mirosului. Dar, mai multe cercetări în Omicron au dezvăluit că varianta super mutantă prezintă simptome diferite față de cele cu care suntem obișnuiți cu variantele anterioare precum Delta.

Omicron provoacă dureri de cap intense și dureri musculare 



În plus, fiind mai asemănătoare cu o răceală obișnuită, simptomele Omicron au fost, de asemenea, descrise ca fiind mult mai ușoare de medicul sud-african Angelique Coetzee.

Cu toate acestea, doctorul Coetzee, care a fost prima persoană care a tras un semnal de alarmă cu privire la Omicron, originar din Africa de Sud, a avertizat că unele simptome pot fi resimțite mai intens.

Ea a spus că unii pacienți infectați cu Omicron - în special cei care nu sunt vaccinați - par să sufere de dureri de cap intense și dureri musculare (mialgie).

Dacă credeți că aveți Covid, NHS spune că ar trebui să faceți un test și apoi să vă autoizolați timp de cel puțin 10 zile dacă este pozitiv. Îndrumările de la Gov.uk sugerează că primul lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când descoperiți că aveți simptome de Covid este să rămâneți acasă, apoi să faceți un test PCR cât mai curând posibil.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel