Primul român care a absolvit medicina la Cambridge arată lipsurile din sistemul românesc. "Lucruri care m-au deprimat de-a dreptul"

Mihai Bica, primul român care a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Cambridge, a scos în evidenţă părţile negative ale sistemului medical românesc. 

În prezent, Mihai Bica, este medic cardiolog rezident la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu“ din Bucureşti.

„M-am întors sperând că o să găsesc un centru unde să mă pot pregăti în continuare şi unde să dau de buni profesionişti de la care să am ce învăţa. Ştiam că este nevoie de doctori peste tot şi mereu am avut o empatie pentru pacienţii români, chiar şi în Marea Britanie. Am simţit că pot să fac ceva mai mult din ţară, lucru care îmi şi aduce o mai mare satisfacţie profesională. Până acum, nu regret decizia“, a explica Mihai Bica pentru Adevărul.

Lipsuri majore în România. "Lucruri care m-au deprimat"

"Credeam că stiu din poveştile colegilor care au făcut facultatea în Bucureşti şi din experienţa mea ca pacient. De fapt, n-am ştiut. Una este să lucrezi şi să te confrunţi cu problemele şi alta este să auzi din poveşti sau să le vezi de partea cealalată a baricadei. Au fost lucruri de care nu ştiam, care m-au deprimat de-a dreptul. Farmaciile spitalelor nu au medicamente, aşa că, de multe ori, medicul e nevoit să le cumpere pentru a-şi putea trata pacienţii – iar asta e o întâmplare uzuală. Când am luat decizia de a mă întoarce ştiam care este starea sistemului, nu mi-am imaginat că o să vin şi o să fie totul la superlativ“, spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel