Primul mesaj al lui Băsescu, după revenirea la Cotroceni

TRAIAN BASESCU - JIRI JOSIPOVIC - INTALNIRE
TRAIAN BASESCU - JIRI JOSIPOVIC - INTALNIRE

Traian Băsescu a preferat să păstreze tăcerea de când a revenit în funcţia de preşedinte la Palatul Cotroceni. El a fost văzut la înmormântarea soţiei lui Gheorghe Flutur şi va participa la nunta fetei sale, Elena Băsescu. Primul mesaj transmis de la Cotroceni, de când a revenit Băsescu, a fost pentru cetăţenii români din Republica Moldova, de ziua limbii române. 

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, mesajul preşedintelui Băsescu a fost prezentat vineri, la Chişinău, de către Eugen Tomac, consilier de stat.

"Dragi români, Doresc să vă transmit, cu prilejul sărbătorii Zilei Limbii Române, cele mai profunde gânduri de preţuire şi respect pentru faptul că indiferent de încercările prin care aţi trecut în ultimii două sute de ani, aţi păstrat vie limba şi conştiinţa românească. Mă bucur că, în fiecare an, românii din Republica Moldova aduc un omagiu limbii române şi sper ca începând de anul viitor Ziua Limbii Române să fie serbată de românii din ţară şi din întreaga lume. Avem nevoie de această solidaritate pentru a ne promova cu mai multă grijă valorile care ne leagă, pentru că prin limbă ne păstrăm cultura, credinţa, tradiţia şi istoria poporului nostru", se arată în mesajul preşedintelui, citat de Preşedinţie.

În presă s-a speculat că Traian Băsescu preferă să ţină un discurs public pentru a nu inflama şi mai mult spiritele în societate.

Peste 1000 de oameni "s-au plimbat" şi aseară prin faţa palatului Cotroceni, alături de senatorul Ioan Ghişe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel