PRIMUL JOB, program pentru tineri. Propunerea senatorului Constantin Popa

Tinerii din România ar putea să-şi găsească un loc de muncă mai uşor, după ce îşi termină studiile, dacă politicienii vor fi de acord cu o propunere legislativă care se pregătește în aceste zile.

Propunerea senatorului UNPR Constantin Popa vine în întâmpinarea tuturor tinerilor care, atunci când accesează o ofertă de muncă, se lovesc de problema lipsei de experiență.

Potrivit proiectului de lege aflat în lucru pe masa senatorului Constantin Popa, salariile tinerilor ar urma să fie subvenţionate de stat o anumită perioadă de timp, cinci ani, până când aceştia vor acumula experienţa necesară accesării unui loc de muncă. Inițiativa va fi depusă la Senat săptămâna aceasta şi ar urma să funcţioneze după un model asemănător cu "Prima Casă" sau "Prima maşină".

Astfel, angajatorul nu va avea de plătit nimic dacă angajează absolvenţi de liceu, şcoală profesională sau facultate pentru o perioadă de cinci ani, întrucât fondurile vor veni de la bugetul statului. În schimb, salariaţii vor plăti tot ce înseamnă dări către stat, asigurări, impozite şi altele şi vor depune banii într-un fond special creat de guvern. Va fi un fel de rată modică, aşa cum se întâmplă acum la "Prima casă".

"Tinerii absolvenţi îşi găsesc foarte greu un loc de muncă, uneori se angajează şi după un an de căutări, întrucât li se spune că nu au experienţă. Prin proiectul de lege propunem ca angajatorii să fie finanţaţi de la buget pentru a putea plăti salariile tinerilor, care, la rândul lor, achită toate dările către stat. Astfel se va crea un cadru contractual uniform care să respecte limite salariale convenabile, plus o legătură directă între competenţele tinerilor şi locul de muncă oferit. În acest fel, tinerii capătă experienţă, plătesc asigurări, nu se mai dau bani degeaba de la fondul de şomaj, iar banii circulă în piaţă", a precizat senatorul UNPR Constantin Popa, scrie Ziua de Buzău.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Reacția unui deputat după lovitura pregătită de ANI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel