Primul conflict UDMR - PNL la Cluj. Prefectul nu e de acord cu concertul lui Boc

foto stiridecluj.ro
foto stiridecluj.ro

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, atrage atenția că un concert ar fi prea riscant. 

”Eu cred că acest test ar fi foarte riscant. (…) Dacă o să avem un număr foarte mare de oameni, disponibilitatea de a încălca aceste măsuri este cu atât mai mare. Persoanele care tratează tot contextul pandemic cu responsabilitate eu zic că preferă, în acest an, să sară peste un experiment sau chiar peste un festival”, a spus prefectul Tasnadi Szilard la Via Cluj tv, scrie stiridecluj.ro

Emil Boc vrea un concert pilot care să testeze cât de periculos este un astfel de eveniment public pentru transmiterea COVID-19.

”Avem exemplul de  la Barcelona, când au avut curajul să organizeze un concert cu 5.000 de persoane, cu reguli stricte și urmărire 30 de zile post-eveniment. Am oferit Guvernului posibilitatea de a testa la Cluj, pentru că avem infrastructura aferentă, dorința organizatorilor de evenimente, costul testului antigen nu este suportat din bani publici, este suportat în prețul biletului. După acel model de la Barcelona, să testăm un concert pilot și la Cluj, concert care să stea la baza deciziilor luate de autoritățile naționale pentru deschiderea treptată și a pieței evenimentelor, concertelor, teatrelor și a altor evenimente cu impact. Aș mai adăuga la testul pilot un test PCR, făcut cu maxim 72 de ore înainte de eveniment, plus cei care s-au vaccinat cu ambele doze”, a spus Emil Boc, în 30 martie, conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel