Primul Centru Integrat de Transplant din România şi din Sud-Estul Europei se va construi la Cluj

Primul Centru Integrat de Transplant din România şi din Sud-Estul Europei se va construi la Cluj. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com
Primul Centru Integrat de Transplant din România şi din Sud-Estul Europei se va construi la Cluj. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com

Consiliul Judeţean Cluj a recepţionat anteproiectul, prima fază din cadrul procesului de proiectare a viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj.

Primul Centru de transplant multiorgan din România va avea 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord şi cel hepatic.

"Avansăm într-un ritm alert cu această investiţie ce va poziţiona definitiv Clujul pe harta extrem de puţinelor centre de transplant multiorgan din Europa. Chiar în cursul zilei de astăzi vom depune la Primăria Cluj-Napoca avizul de oportunitate necesar întocmirii PUZ-ului", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Ce dotări va avea spitalul 



Conform anteproiectului, configuraţia spitalului este una integrată şi relaţionată funcţional cu serviciile medicale din zonă, având în vedere amplasarea strategică a acestuia. Astfel, cele patru niveluri subterane reprezintă "zonele fierbinţi" ale spitalului, acestea urmând a fi dotate cu cele mai avansate facilităţi de diagnostic şi tratament. Tot aici vor fi amplasate zonele de parcaj şi cele de aprovizionare logistică şi medicală.

Parterul este dedicat zonelor publice, ambulatoriului, administraţiei şi unităţilor de cercetare. În ceea ce priveşte cele cinci etaje supraterane, acestea vor fi dedicate secţiilor de internare şi de recuperare. Spitalul va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel