Primire emoționantă pentru echipa de Fed Cup a României la revenirea în țară

Jucătoarele de tenis din echipa de Fed Cup a României au revenit, marți, în țară, după ce a promovat în Grupa Mondială a Fed Cup, grație victoriei cu 3-2 în fața Canadei, la Montreal.

Sportivele au fost întâmpinate la Salonul Prezidențial de la Aeroportul Internațional Henri Coandă de reprezentanți ai Federației Române de Tenis, rude, prieteni, amatori ai sportului alb, de numeroși gazetari.

"Suntem foarte emoționate pentru această primire. Este un rezultat frumos obținut de România. Cred că determinarea a fost elementul cheie care a făcut diferența în meciul cu echipa Canadei", a mărturisit căpitanul nejucător al echipei, Alina Cercel-Tecșor, citată de Agerpres. 

Alexandra Dulgheru, care a obținut două puncte pentru tricolore la Montreal, a arătat la rândul său: Publicul a fost extraordinar, noi ne simțeam de parcă jucam la Galați. Erau mulți români în sală. A fost o experiență unică.

Dulgheru, despre gestul lui Bouchard: Contrazice valorile de fair play

Solicitată să comenteze gestul făcut de Eugenie Bouchard, când a refuzat să dea mâna cu ea după tragerea la sorți, Alexandra Dulgheru a spus: A fost un moment ciudat. Este o superstiție a ei. Este un gest care contrazice valorile de fair play. A fost interesantă reacția publicului din Canada, care a venit să ne spună că nu apreciază asemenea comportament. Este un succes că am ajuns în Grupa Mondială.

Fed Cup 2015. Presa canadiană comentează gestul Alexandrei Dulgheru de la finalul meciului cu Eugenie Bouchard

Andreea Mitu, care a învins-o pe Bouchard, numărul 7 mondial, chiar la primul său meci în Fed Cup, a fost impresionată de atmosferă. Pentru mine a fost un eveniment foarte frumos. La început, era multă gălăgie, publicul ne încuraja, iar eu nu eram obișnuită cu asemenea atmosferă, fiind primul meu joc pentru România. Apoi, totul a devenit un vuiet care ne încuraja, se auzea doar numele Andreea. Asta mi-a dat multă încredere și până la urmă am găsit o cale să câștig.

Irina Begu, care a pierdut meciul de debut din confruntarea Canada-România, acuzând o accidentare, a precizat că s-a refăcut, dând asigurări că va participa la turneele viitoare.

România în Grupa Mondială a Fed Cup, după un drum de doi ani de zile  

Mi-am făcut unghiile în culorile steagului românesc. Nu a fost greu să le conving și pe colegele mele de echipă să facă la fel, iar asta ne-a purtat noroc. Alexandra a jucat incredibil. I-am spus înainte de meciul cu Eugenie Bouchard să lupte pentru fiecare punct, pentru că în jocurile de Fed Cup valorile se egalează, a mai spus Begu.

De asemenea, Raluca Olaru, purtând un steag tricolor pe umeri, a arătat: Este un drum lung care a început pentru noi în urmă cu doi ani de zile. Vreau acum să mulțumesc și celorlalte jucătoare, cum sunt Simona Halep, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, pentru punctele aduse echipei. Cu ajutorul lor, am ajuns aici.

Simona Halep, reacție de campioană după ce România a învins Canada în Fed Cup

România nu s-a mai aflat în Grupa Mondială a Fed Cup din 1992 până acum. În urma victorie cu Canada, echipa României a urcat pe locul 7 în clasamentul Fed Cup.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel