Urmărește emisiunea live


Putin i-a pedepsit pe ruși: efectul-surpriză al sancțiunilor

Prin embargoul impus împotriva importurilor de produse agro-alimentare din Europa și SUA Vladimir Putin îi pedepsește pe locuitorii Rusiei, cărora le va fi mult mai greu să găsească și să-și permită produse din străinătate, scrie Bloomberg.

Analiștii economici apreciază că economiei ruse îi va fi aproape imposibil să cunoască o creștere, în timp ce banca centrală este presată să ridice dobânzile a patra oară anul acesta pentru a combate o umflare neașteptată a inflației.

"E o politică economică proastă. Putin se împușcă singur în picior", crede Anders Aslund, un economist al Peterson Institute for International Economics in Washington.

Un oficial american spune că măsurile punitive ale Rusiei sunt insignifiante pentru economia SUA. "Practic, Rusia a impus sancțiuni împotriva propriilor cetățeni", a spus el.

Cele mai afectate țări de sancțiunile Rusiei. Cum stă România

America a exportat mâncare și alte produse agricole în valoare de 1,3 miliarde de dolari în anul fiscal 2013, potrivit Departamentului american pentru Agricultură.

Oficialii europeni se întâlnesc săptămâna viitoare pentru a dezbate sancțiunile. Ministrul francez al Agriculturii, Stephane Le Foll, spune că prețurile la mâncare pe piețele interne vor scădea.

Exporturile Rusiei în SUA și Europa reprezintă 13% din economia ei. Iar companiile incluse  pe lista neagră a Moscovei - din SUA, UE, Canada, Norvegia și Australia - au furnizat anul trecut 38% din produsele importate de Rusia, conform Capital Economic din Londra.

Victimele unor efecte mai grave ar putea fi statele Baltice (Lituania, Letonia și Estonia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel