EXCLUSIV  Primele semne ce indică o problemă la nivelul umărului. Ojoga, medic Sanador, vine cu toate explicațiile

Foto Pexels
Foto Pexels

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie și traumatologie, a explicat ce afecțiuni pot să apară la umăr, oferind informații extrem de importante. 

Medicul Liviu Ojoga, șeful secției de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Clinic Sanador din București, a spus că umărul este cea mai mobilă, dar și cea mai instabilă articulație.

„Umărul este cea mai mobilă articulație din organism și, fiind cea mai mobilă, este și cea mai instabilă”, a zis medicul în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical. 

Sanador

Care sunt primele semne ce indică o problemă la nivelul umărului

„Întotdeauna, primul semn este durerea”, a subliniat medicul. „Fie că ea apare după un traumatism, fie că apare insidios și se acutizează, crește în intensitate, în timp. Durerea este semnul principal! Vine cu un grad de impotență funcțională, care poate să fie de la parțială, până la totală, uneori”, a explicat doctorul Liviu Ojoga.

Întrebat, ulterior, ce tipuri de afecțiuni pot să apară la umăr și din ce cauză, Liviu Ojoga a spus: „Sunt două mari categorii de afecțiuni. Pe de o parte, sunt afecțiunile traumatice, de tip traumatologie sportivă, care apar în principal la pacienții tineri. În primul rând, vorbim de luxațiile de umăr, de instabilitățile umărului, urmate de fracturi și de leziunile tendinoase. A doua categorie se referă la leziunile degenerative, patologia vârstei a treia. Sunt, în principal, compuse din leziunile cartilaginoase, artroza, care poate apărea la nivelul umărului.”


În video-ul de mai jos, acesta a detaliat și ce tipuri de afecțiuni pot să apară la umăr și din ce cauze, dar și cum „îmbătrânesc” articulațiile sportivilor și care sunt cele mai frecvente afecțiuni la nivelul umărului: 

Dr Liviu Ojoga: Totul despre patologia umarului. Interviurile DC News si DC Medical

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie și traumatologie, șeful Secției Ortopedie -Traumatologie Spitalul Clinic SNADOR, a vorbit, în cadrul interviului, și despre cum „îmbătrânesc” articulațiile sportivilor și la care dintre aceste afecțiuni sunt ei predispuși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel