Primele decese confirmate cu virus gripal din acest sezon. Printre victime: o femeie de 25 de ani, care nu avea boli, din București

gripă
gripă

Au fost confirmate primele decese cu virus gripal din acest sezon.

Informația a fost transmisă, joi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Au fost comunicate primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon. Vorbim de o femeie în vârstă de 25 de ani, din municipiul București, fără condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.


De asemenea, vorbim de o femeie în vârstă de 50 de ani, din municipiul București, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1.

VEDEȚI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE GRIPĂ: https://media.dcnews.ro/other/202301/conferinta-5-ianuarie-2023_78952800.pdf

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că în prezent România se află în stare de alertă epidemiologică în contextul creşterii numărului de infecţii respiratorii şi a cazurilor de gripă confirmate clinic.

Ministrul a afirmat că săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie este a treia săptămână „epidemică".

„Este a treia săptămână epidemică. Ca să oficializăm această situaţie, o să declarăm o stare, o să emit o instrucţiune. Legea 95 îmi permite acest lucru (...) Conform prevederilor Legii 95, există o stare de alertă epidemică, pentru că declararea epidemiei pe baza unui ordin de ministru ne-ar pune într-o situaţie în care... Există o lege adoptată în timpul pandemiei, Legea 136, iar această lege generează automat, prin emiterea unui ordin de ministru, anumite restricţii. (...) Aţi văzut că abordarea noastră a fost una care să vină în sprijinul desfăşurării normale a activităţii economice şi sociale, să menţinem şcolile deschise, nu să introducem iar chestiuni legate de carantină, de izolare, pentru că emiterea unui ordin de ministru ar fi generat o astfel de situaţie. Atunci, prefer să adoptăm, pentru că nu este o situaţie dramatică, este o situaţie - dacă vreţi - fără precedent în această perioadă. Aţi văzut că în alte perioade, de exemplu, în urmă cu 5 ani sau 10 ani, în luna februarie, aveam mai multe cazuri de viroze respiratorii. Am ajuns şi la 170.000 de cazuri de viroze respiratorii pe săptămână. Ea este mai devreme decât în alte perioade", a explicat Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel