Primele componente ale sistemului PATRIOT au ajuns în România. Şeful Statului Major confirmă informaţia

Florin Răvdan / 19 iul 2019 / 17:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Şeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, a confirmat că primele componente ale sistemului de apărare PATRIOT au ajuns în România, dar şi că totul se desfăşoară conform planificării iniţiale. 

"Au ajuns deja în țară. Sunt componente de sprijin logistic și de mentenanță și de asemenea, sunt componentele care deja au demarat în ceea ce privește pregătirea personalului care urmează să deservească aceste echipamente. Efectiv, ansamblul unui sistem va fi în țară în primul trimestru al anului viitor. Tot ceea ce a însemnat acest program major de înzestrare a Armatei Române, în momentul de față, se derulează conform planificării, se găsește în grafic și avem certitudinea că atât sistemele Patriot, cât și sistemele HIMARS, se vor derula conform planificării inițiale, reușind ca, așa cum ne-am propus, să avem aceste două capabilități operative, în timpul cel mai scurt", a declarat generalul Nicolae Ciucă la Radio România Actualităţi. 

Sistemul Patriot, testat la "Saber Guardian"

 

"Așa cum discutam și cu partenerul nostru strategic, respectiv Armata americană, reprezentanții Forțelor Terestre în Europa, a fost pentru prima dată când s-au executat trageri în jumătatea de Est a Europei și este de asemenea pentru prima dată când s-au executat trageri cu sisteme care au capacități și caracteristici tehnice diferite, simultan. Am avut Patriot, am avut Hawk, am avut Stinger. Toate au fost aliniate să execute trageri reale, în același timp. Revenind la întrebarea dumneavoastră, numărul rachetelor trase a fost în jur de 14. Aceasta a fost planificarea inițială. Din ce am înțeles, au tras toate. Costul lor real, efectiv nu l-am discutat, dar ceea ce trebuie să desprindem din această activitate este faptul că instrucția și apărarea națională nu sunt ieftine, ele costă și pentru a avea o armată credibilă, este nevoie de investiții atât în ceea ce privește achiziția de echipamente și tehnică modernă, cât și investiții în ceea ce privește dezvoltarea pregătirii factorului uman, pentru a fi în măsură să operezi așa cum se cuvine, astfel încât aceste costuri să aibă eficiență maximă", a mai declarat şeful Statului Major al Armatei. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25