Arestări pentru insultele aduse jucătorilor englezi după finala EURO 2020

Patru persoane au fost arestate pentru insulte rasiste aduse unor jucători englezi.

Patru persoane au fost arestate pentru insulte rasiste aduse pe reţelele de socializare unor fotbalişti ai naţionalei Angliei după finala EURO 2020, a anunţat joi poliţia britanică, citată de Reuters.

O echipă de specialişti analizează comentariile ofensatoare primite de trei jucători de culoare, Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, pe Facebook, Instagram şi Twitter, a indicat poliţia. Cei trei fotbalişti au ratat la loviturile de departajare în finala pierdută în faţa Italiei pe stadionul londonez Wembley.
 Aceste abuzuri au fost condamnate pe scară largă, iar guvernul britanic a promis că va acţiona împotriva reţelelor de socializare dacă acestea nu vor îndepărta mai rapid materialele ofensatoare.

"Colaborăm îndeaproape cu platformele de socializare, care furnizează datele de care avem nevoie pentru ca anchetele să avanseze", a declarat un responsabil al poliţiei, Mark Roberts.

"Dacă vă identificăm că sunteţi în spatele acestei infracţiuni, vă vom urmări şi veţi face faţă consecinţelor grave ale faptelor voastre ruşinoase", a adăugat el.

Poliţia a precizat că patru persoane au fost arestate până acum. Fotbaliştii echipei Angliei au evidenţiat problema rasismului îngenunchind în timpul meciurilor, un gest de protest care a fost huiduit de unii fani.

Premierul britanic Boris Johnson a promis că va lua măsuri pentru a lupta împotriva abuzurilor rasiste în mediul online, dar şi alţi miniştri au fost acuzaţi de ipocrizie fiindcă nu i-au condamnat pe cei care i-au huiduit pe jucători la începutul turneului, transmite Agerpres.

Boris Johnson vrea interdicţie de a intra pe stadion pentru autorii insultelor rasiste

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri că vrea interdicţie de a intra pe stadion pentru autorii insultelor rasiste proferate în mediul online, după ce trei fotbalişti de culoare ai naţionalei Angliei au fost vizaţi de astfel de atacuri, relatează AFP.

După finala EURO 2020 pierdută de Anglia în faţa Italiei duminică pe Wembley, Jadon Sancho, Bukayo Saka şi Marcus Rashford au fost vizaţi de numeroase atacuri rasiste pe reţelele de socializare, condamnate în mod unanim de la guvern până la organizaţiile sportive.

Boris Johnson a declarat în faţa deputaţilor că vor fi luate "măsuri practice pentru a asigura că regimul interdicţiei de a intra pe stadioanele de fotbal va fi modificat, astfel că atunci când eşti vinovat de insulte rasiste online adresate unor fotbalişti, nu vei mai putea să mergi la meci. Fără niciun dar, fără excepţii şi fără scuze".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel