Primarul Toma, coincidență șocantă. Moartea care cutremură politicienii la Buzău

Venirea lui Constantin Toma în funcția de primar al Buzăului a creat rumoare într-o parte a lumii politice locale și, treptat, s-a încercat, prin diverse metode, distrugerea edilului.

Apogeul a fost când șefa Serviciului Control, Inspecție și Facilități Fiscale Persoane Fizice din cadrul Direcției Economice a Primăriei municipiului Buzău, Vasilica Mihail, a căzut de la etaj. A fost un moment bun pentru ca unii politicieni, printre care fostul primar Constantin Boșcodeală, să spună că vinovatul moral al decesului este actualul edil. Pentru că femeia avea mult de muncă etc. Deși soțul ei a spus că nu se poate vorbi de așa ceva. Vasilica Mihail avea probleme grave în familie, soțul ei fiind bolnav.

Bomba care răstoarnă tot

Dar abia acum vine bomba: Parchetul General de pe lân­gă Înalta Curte de Casație și Justiție instrumentează un nou mega-do­sar al cărui punct de start îl re­prezintă Primăria Buzău. Procurorii de la PÎCCJ îi cercetează pe fostul primar Constantin Boșcodeală, pe directorul Companiei de Apă Ionel Tescaru și pe pre­ședintele organizației județene a Partidului Mișcarea Populară, deputatul Adrian Moca­nu, listă care, ulterior, ar putea fi completată, conform surselor noastre, cu numele mai multor angajați cu funcții de condu­cere din Primăria Buzău.

Totul a început în săptă­mâna de după decesul șefului Serviciului Control, Inspecție și Facilități Fiscale Persoane Fi­zice din cadrul Direcției Eco­nomice a Primăriei municipiului Buzău, Vasilica Mihail, când o colegă a defunctei a trebuit să ia în primire lucră­rile și documentele pe care aceasta le avea în birou. Ocazie cu care angajata Primăriei a avut surpriza să descopere, într-un sertar, cinci dosare, toate în original, conținând rolurile fiscale ale primarului Constantin Toma, în fapt o istorie a proprietăților supuse impozitării către bugetul local ale familiei noului edil. Printre dosare a fost găsită și o coală de hârtie cu adnotări ale Vasi­licăi Mihail, referitoare la... aspectele conținute în declarația de presă pe care deputatul Adrian Mocanu a susținut-o la câteva zile distanță și despre care a spus că ar face obiectul unei sesizări pe care parlamen­ta­rul Partidului Mișcarea Popu­lară ar fi făcut-o către Agen­ția Națională de Integritate.

[citeste si]

Faptul că dosarele res­pective au ajuns în biroul Vasilicăi Mihail pe căi mai puțin ortodoxe, spun polițiștii care au demarat imediat primele cercetări, este probat de faptul că la Registratura Primăriei nu există nicio solicitare din partea vreunei instituții care are dreptul să ceară asemenea date, iar în arhivă s-a găsit doar o cerere a funcționarei, formulată în nu­me personal, pe această temă, scrie Opinia Buzău.

Constantin Toma, prima reacție

Primarul Constantin Toma a spus că nu crede în coincidențe în acest caz suspect.

"O grupare rea a încercat să denaturezea devărul și să folosească informații din primărie șn din afara primăriei astfel încât să mă atace, inclusiv să-mi obțină și suspendarea din funcția de primar. Este vorba de un complex de factori. Nu cred în coincidențe. Pe 6 septembrie 2016, la ora 15:00, doamna Mihail Vasilica, care pe 7 septembrie a murit căzând de la etaj, la ora 15:00 a cerut dosarele fiscale, respectiv evoluția imobiliară a familiei Toma, apoi a părăsit primăria la 18:30. Pe 7 septembrie are loc decesul, pe 9 are loc înmormântarea, pe 10 septembrie, domnul Ionel Tescaru anunță că a făcut plângere penală la DNA împotriva mea pentru tot felul de nenorociri care nu există, pe data de 11, Adrian Mocanu, într-o conferință de presă, anunță că deține documente foarte importante despre averea mea și că există suspiciuni că aș fi încălcat legea în diferite moduri. În același timp, Constantin Boșcodeală, fostul primar al Buzăului, anunță că sunt vinovatul moral pentru sinuciderea doamnei Mihail Vasilica. La câteva zile, Adrian Mocanu, tipărește circa 40.000 de fluturași împotriva mea cu tot felul de afirmații mincinoase. Nu cred în întâmplări, nu cred în coincidențe. Ei încearcă prin toate metodele să mă discrediteze. Am informații că o firmă de detectivi a fost plătită pentru a fi pe urmele mele până de curând. Este o situație gravă. Vă asigur că în ciuda încercărilor şi presiunilor acestor "şmecheri", nu mă voi lăsa intimidat şi nu voi da înapoi nici măcar jumătate de pas! Buzăul trebuie curăţat de toate aceste mizerii. La propriu şi la figurat! Şi nu contează dacă voi mai sta încă 3 zile, încă 3 luni sau încă 3 ani jumătate la Primărie, cât timp sunt aici voi face doar ce ştiu că e corect şi bine pentru Buzău şi buzoieni! ", a zis Constantin Toma.

Adrian Mocanu a spus că totul este o diversiune

Pe de altă parte, Adrian Mocanu, președintele PMP Buzău, a spus că totul este o diversiune pentru a se putea acoperi faptele actualului edil.

"PMP Buzău solicită PSD și primarului Buzăului să pună punct diversiunilor și să dea socoteală pentru ilegalitățile comise. Nelegalitatea care se cercetează este falsificarea declarației de avere, nicidecum modul de obținere a informațiilor. Apariția acestei diversiuni este, în opinia noastră, o dovadă clară a disperării și a încercării de a evita prin orice mijloace, răspunderea pentru săvârșirea de fapte penale", a transmis Adrian Mocanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel