Primarul PNL de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu, critică felul în care se redeschid școlile. „Nu reflectă situația din țară”

Școala trebuie să înceapă după reguli stabilite la nivel local
Școala trebuie să înceapă după reguli stabilite la nivel local

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Laurențiu Romanescu (PNL); a spus că măsurile impuse de la centru pentru revenirea elevilor în bănci sunt prea restrictive, iar deciziile ca aceasta trebuie luate la nivel local.

Potrivit Agerpres, primarul crede că măsurile nu reflectă situația din țară și își dă drept exemplu orașul pe care îl conduce. Târgu Jiu a depășit cu puțin indicele de infectare de 1 la 1.000 locuitori și este obligat să impună scenariul galben.

„Consider măsurile impuse de la centru pentru redeschiderea școlilor mult prea restrictive. Ele nu reflectă situația din țară. Fiecare localitate ar trebui să stabilească modul în care decurg cursurile, în funcție de situația de la fața locului, mai ales pentru că și cheltuielile pentru implementarea tuturor măsurilor impuse de la centru au revenit în sarcina primăriilor. Suntem pregătiți pentru deschiderea școlilor! Din păcate, la Târgu Jiu suntem obligați să începem conform scenariului al doilea, pentru că am depășit cu foarte puțin indicele de infectare de 1 la mie, impus de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Nu pot fi de acord cu această decizie, dar suntem obligați să o respectăm!”, a declarat primarul Romanescu.

Copiii sunt în siguranță la școală, nu la mall sau la schi

„Cred că toți copiii sunt mai în siguranță în clase decât îngrămădiți în locurile de joacă, la mall sau pe pârtii. Atâta timp cât acolo li se permite să petreacă ore bune, fără niciun fel de distanțare, nu văd de ce nu li se permite să vină la școală, sub supravegherea unor cadre didactice foarte responsabile”, a continuat Romanescu.

Primarul mai spune că școlile din Tg. Jiu sunt pregătite pentru a-i primi pe toți elevii, așa cum permite scenariul verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel