Primarul Nicolae Robu, supărat pe Poliție

Primarul Nicolae Robu a declarat marţi că Poliţia Rutieră din Timişoara i-a cerut primăriei să reorienteze camerele de supraveghere video din principalele intersecţii ale municipiului, pentru că în momentul de faţă acestea surprind imagini şi ''dincolo'' de intersecţia rutieră. 

Poliţia Rutieră spune să schimbăm poziţia camerelor, să nu prindem şi ceea ce se întâmplă dincolo de intersecţia rutieră. (...) Vin vremuri foarte grele acum. Dacă nu ai un sistem să-i prinzi pe răufăcătorii care fac tâlhării, jafuri şi mai grave decât jafurile ... Noi avem simţul răspunderii, a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă. 

El a spus că refuză să facă modificarea, susţinând că aceste camere fac parte din sistemul de management inteligent al traficului, implementat printr-un proiect cu finanţare UE tocmai pentru a-i prinde pe rău-făcători şi pentru a asigura siguranţa cetăţenilor pe stradă. 

Nicolae Robu a afirmat că este supărat pe poliţiştii timişoreni de la Rutieră că nu iau măsuri ferme împotriva şoferilor care încalcă regulile de circulaţie şi a prezentat scurte filmări ale sistemului, care surprind pătrunderi ilegale în intersecţii, în mare viteză, pe culoarea roşie a semaforului, soldate cu tamponări sau cu crearea de ambuteiaje. 

Din păcate, de la Serviciul Rutier nu văd nicio reacţie. Sistemul de management al traficului a avut de la început un bloc de şapte radare omologate, dar cei de la Rutieră spuneau că fiecare radar în parte trebuie să fie omologat. OK, acum sunt omologate fiecare în parte, dar tot nu iau măsuri împotriva şoferilor care încalcă regulile de circulaţie, a adăugat Robu. 

Primarul Timişoarei a reamintit faptul că în luna mai, sistemul de monitorizare a înregistrat 50.000 de treceri pe roşu, fără ca poliţia să ia măsuri, menţionând că i-a trimis o adresă ministrului Administraţiei şi Internelor, Carmen Dan, căreia i-a solicitat să dispună în regim de urgenţă luarea măsurilor care se impun, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel