Primarul municipiului Slatina anunță măsuri radicale. Ce l-a supărat

Primarul ales al municipiului Slatina, social-democratul Emil Moţ, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că actualul viceprimar social-democrat Emil Popa nu va mai ocupa această funcţie după constituirea noului consiliu local, din cauză că în centrul municipiului Slatina, la Fântâna Speranţei, într-o zonă pietonală intens circulată, a început construcţia unui spaţiu comercial cu acordul actualei conduceri a Primăriei Slatina. 

Emil Moţ a cerut şi demisia city-managerului municipiului Slatina, Cristian Cismaru, în contextul nemulţumirii publice generate de construcţia de la Fântâna Speranţei.

'Construcţia de la Fântâna Speranţei - am analizat ce s-a întâmplat acolo, mi-am luat toate datele şi vreau să vă spun că această construcţie nu face parte din viziunea mea pentru Slatina. (...) Am ajuns la concluzia că vinovată pentru această construcţie este actuala conducere a Primăriei Slatina. (...) Din punctul meu de vedere vinovaţii sunt actuala conducere a Primăriei Slatina: Emil Popa, Cristian Bircea, Cristi Cismaru. Domnul Emil Popa nu va mai avea susţinerea noastră în viitor pentru funcţia de viceprimar, în acest moment cer demisia actualului city manager Cristi Cismaru, iar despre domnul Cristian Bircea, nu face parte din partidul nostru dar în viziunea mea nu va mai face parte nici din echipa mea de viceprimari', a spus Emil Moţ, citat de Agerpres.

Primarul ales al municipiului Slatina a adăugat că după ce va fi investit în funcţie va lua 'toate măsurile legale' pentru desfiinţarea construcţiei ce se ridică pe trotuarul pietonal de la Fântâna Speranţei.

Moţ a adăugat că viitorii viceprimari vor fi social-democraţi, în condiţiile în care PSD are 11 mandate de consilier local din 21, iar în privinţa funcţiei de city manager, aceasta ar putea fi desfiinţată.

City managerul Cristian Cismaru are contract cu Primăria Slatina până la finele anului în curs. Emil Popa a fost ales din nou consilier local la Slatina pe lista PSD, iar Cristian Bircea a fost ales consilier local pe lista ALDE, el fiind şi candidatul partidului pentru funcţia de primar.

Din luna mai anul trecut Emil Popa este viceprimar al municipiului Slatina şi îndeplineşte şi atribuţiile primarului, în condiţiile în care primarului ales în 2013, Minel Prina, i-a încetat mandatul ca urmare a arestării sale preventive într-un dosar de corupţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel