Primarul municipiului Giurgiu: Sumele alocate pentru echilibrarea bugetului asigură toate cheltuielile din acest an

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea primit bani pentru echilibrarea bugetului din acest an, sume care permit achitarea salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap şi a cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului dar şi asigurarea încălzirii la şcoli.

'Săptămâna aceasta a fost o săptămână bună pentru municipiul Giurgiu, de mult aşteptam acest lucru, două hotărâri de Guvern una mai importantă ca alta, prin una se asigură o normalitate faţă de funcţionarea administraţiei locale şi mă refer la echilibrarea bugetară, nu rectificare bugetară pentru că guvernul poate să facă într-un an maxim două rectificări bugetare, una s-a făcut în luna august, următoarea se va face în luna noiembrie. Intrăm într-o normalitate şi se îndreaptă o nedreptate pe care am avut-o.'

'Nu întâmplător în lunile februarie-martie m-aţi tot văzut pe la Guvern cu întâlniri la Asociaţia municipiilor cu doamna prim-ministru şi cu ministrul finanţelor şi poate la vremea respectivă unii din presă se întrebau ce caut eu cu cei din opoziţie să merg la Guvern şi să ne batem pentru surse. Eu susţin nevoile oraşului şi văzând sumele care erau destinate municipiului Giurgiu realizam că aceste sume nu au cum să ajungă până la sfârşitul anului şi nu mă refer la funcţionarea aparatului propriu sau a Primăriei, mă refeream la însoţitorii persoanelor cu handicap şi funcţionarea unităţilor de învăţământ', a declarat primarul Nicolae Barbu. El spune că municipiul Giurgiu a primit la începutul anului aproape 22 la sută din necesarul care trebuia să fie acordat de către Guvern şi municipalitatea nu a mai putut plăti încălzirea la şcoli din luna februarie.

'Ne-am trezit în august-septembrie că noi nu am plătit încălzirea la şcoli din februarie încoace, nu am plătit foarte multe cheltuieli care s-au efectuat la şcoli, igienizare, reparaţii pentru că nu am avut sursele necesare. Ni s-a spus că rectificarea a fost ca să ne asigure cheltuielile necesare dezvoltării şi automat s-a făcut o echilibrare a sumelor. Acum intrăm în iarnă fără să avem datorie la încălzire', a completat Nicolae Barbu. El spune că municipiul Giurgiu a primit 12,89 milioane de lei, din care şapte milioane de lei pentru asigurarea încălzirii, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel