Primarul interimar al Sectorului 4, la Colectiv, în seara incendiului. "Nu am depășit momentul"

Primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță, a spus, joi, la interviul DCNews, transmis live de la ora 11:00, că a fost în seara incendiului la club Colectiv. 

"Am fost la Colectiv încă din acea seară. Eram viceprimarul Sectorului 4. Sunt două laturi pe care le pot aborda. Acest subiect l-am abordat de fiecare dată cu extrem de mare discreție, extrem de mare decență și, dacă vreți, cu smerenie. Ceea ce am văzut acolo m-a marcat poate că mai mult decât pe oricine. Suferința și moartea te afectează, te lasă fără cuvinte și fără respirație. Vreau să vă spun că nici acum nu am reușit să depășesc emoțional momentul respectiv. Nu am cum și nu-l voi uita niciodată. În seara respectivă fusesem plecat din oraș. Am aterizat la ora 21 sau 21:30. Serbam ziua soției mele și pe fluxurile de știri am văzut că se întâmplă ceva și am plecat imediat ce am văzut ce se întâmplă la fața locului pentru că așa e normal. Am văzut ceea ce știm cu toții și prefer să fiu rezervat cu privire la ceea ce am văzut și la ceea ce am simțit", a spus Daniel Băluță. 

Primarul interimar al Sectorului 4 a adăugat: "În noua formulă legislativă pe care o vom implementa din luna februarie, pentru că este în dezbatere publică proiectul de hotărâre menit să schimbe modul în care acordăm aceste autorizații de funcționare, vom reglementa inclusiv aceste aspecte legate de acces. Când vrei să aduci într-o locație 400 de oameni, ori în Colectiv, numărul de oameni declarat era de 80, deci erau de cinci ori mai mulți oameni decât era declarat... a fost șocant să vezi că erau 400 în loc de 80. Atunci când vreau să aduc 400 de oameni, trebuie să am spațiu deschis, locuri de parcare și căi de acces. Nu s-a gândit nimeni că într-o locație de 80 de oameni, pot să vină cu 400. De aceea, trebuie să învățăm cu toții că regulile trebuie să le respectăm. Nerespectând regulile, ajungem la drame de genul acesta. Iar noi, ca și reprezentanți ai administrației publice locale trebuie să încercăm să identificăm soluțiile menite să preîntâmpine. Trebuie să gândim cu doi pași înainte, ce ar putea să facă cineva, ce ar putea să încalce și să încercăm să contrabalansăm sau să blocăm". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel