Primarul Florea, reacție după ce a fost sancționat de CNCD: Voi contesta decizia. Ți se bagă pumnul în gură!

Primarul Dorin Florea a reacţionat după ce a fost sancţionat pentru declaraţiile sale rasiste.

"Este tipic ceea ce se întâmplă în România. Eu vorbesc de România reală, pe care o cunosc de 20 de ani, cu o comunitate pe măsură. Nu m-am referit niciodată la problemele ţiganilor, ci la persoanele defavorizate care ajung în această situaţie. Comunicatul este cât se poate de clar. Dar m-am înşelat când mi-am imaginat că va mai exista un dram de corectitudine pentru că eu chiar am crezut că lucrurile pot fi citite ca lumea şi interpretate exact cu demnitate", a spus primarul Dorin Florea la Antena 3.

"Ți se bagă pumnul în gură"

"Am simţit pe pielea mea că a spune adevărul în această ţară a devenit pentru unele instituţii sau pentru multă lume un delict. Cu aceasta ei nu vor rezolva cu nimic problema. Rămâne în continuare. În schimb, foarte clar este cum ţi se bagă pumnul în gură pentru că se spune un adevăr care trebuie cunoscut, iar din nivelul biroului din Bucureşti este foarte greu să îl cunoşti. Sigur că voi contesta această măsură pentru că sunt în continuare convins de justeţea ei, de analiza care trebuie făcută şi am cerut doar o anchetă, statul să se implice mai serios. Nu am greşit cu nimic, categoric. Nu am interzis niciun drept", a declarat primarul.

Vezi și: Primarul Florea, sancționat drastic de CNCD: Afirmații "extrem de rasiste"

"Eu nu am spus aberaţiile care se discută"

"Legea are o anumită... De-aia emiţi legi pentru că trebuie să vezi într-o lege: a schimba mentalităţi, a educa, a duce la descurajarea anumitor practici care sunt în România. Acesta e scopul când gandești normele de aplicare ca să fii eficient. Eu nu am spus aberaţiile care se discută prin diverse budoare politice. Cine a interzis dreptul de a procrea, cine a spus acest lucru? Nu e adevărat. Citi cu atenţie declaraţia. Am spus foarte clar şi am dat exemple", a mai spus Dorin Florea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel