Primarul din Crevedia şi consilierul său au fost reţinuţi

Primarul comunei dâmboviţene Crevedia şi consilierul personal al acestuai au fost  reţinuţi pentru abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional. Aceștia sunt suspectaţi că au acordat preferenţial contracte cu primăria. Prejudiciul ar fi de peste 300.000 de lei.

Florin Teodorescu, şi consilierul personal al acestuia au fost reţinuţi, miercuri seară, de către poliţişti, urmând ca în cursul zilei de joi cei doi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru constiutuirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Potrivit  IPJ Dâmboviţa,aceștia  "ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de serviciu privind atribuirea, executarea şi decontarea unor lucrări de modernizare a unor drumuri comunale, pentru obţinerea de foloase necuvenite". Alături de cei doi din grupul infracţional făceau patrte alte patru persoane.

Concret, edilul şi consilierul acestuia sunt suspectaţi că începând din luna mai a anului 2012 au atribuit unor firme şi au încheiat contracte de lucrări ori au decontat lucrări care în realitate nu au fost executate.

[citeste si]

În plus, cei doi sunt suspectaţi şi că pe parcursul derulării lucrărilor decontate din bani publici au dat ordin să se asfalteze o porţiune de teren care nu face parte din domeniul comunei Crevedia, ci este un teren privat pe care s-a contruit un drum de servitute, existând suspiciunea că lucrarea respectivă a fost decontată tot din bani publici.

Primarul din Crevedia a intrat în vizorul organelor de anchetă încă de la începutul anului 2015, în uema  mai multe sesizări ale cetățenilor.

Acesta este al doilea primar din Dâmbovița reținut de organele de anchetă, după ce miercuri, edilul din Vlădeni a fost reținut pentru conflict de interese și abuz în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel