Primarul Ciucu anunță taxe mai mari pentru parcare. „100 de euro pe an, mai mult decât acceptabil. Civilizăm acest oraș”

Primarul Ciucu spune că toți edilii de sector vor crește prețul. 100 de euro/an ar fi de bun simț
Primarul Ciucu spune că toți edilii de sector vor crește prețul. 100 de euro/an ar fi de bun simț

Primarii de sector din Capitală cer majorarea taxei parcărilor de reședință până la 600 lei/an pentru a construi noi parcări, subiect comentat de Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„Este cea mai mică taxă dintr-o capitală europeană și este mai mică și decât taxele din țară. Ea ar trebui adusă la un nivel care să ne permită efectiv să facem parcări, pentru că oamenii cer parcări, eu am un plan și mai multe astfel de proiecte și trebuie să le asigur și finanțare”, a transmis Ciucu, la Digi 24.

Nu se pot face parcări cu bani de la bancă dacă nu sunt garantate și veniturile

„Noi putem obține finanțare, de exemplu pot să mă duc către bănci să obțin finanțare pentru astfel de proiecte, dar apoi trebuie să arăt că am de unde să îmi vină ulterior niște bani. Dacă mă apuc doar să fac parcări și nu am niște venituri, este imposibil să dau drumul la astfel de proiecte. Suntem puși pe treabă și nu cred că un cost de 5 lei pe lună care e acum care va fi ridicat la să zicem 20 de lei pe lună e un capăt de țară, în condițiile în care urbanizăm, civilizăm acest oraș”, a continuat el.

Cam cât ar costa în Sectorul 6

„În jurul valorii de 300-400 de lei pe an, aici trebuie să fie [costul parcării]. Este chiar și așa... 100 de euro pe an pentru un loc de parcare este oricum mai mult decât acceptabil. Cei care își iau mașini trebuie să știe că au și niște responsabilități. Politica asta populistă de până acum efectiv a făcut ca orașul să arate așa cum arată”, a mai spus edilul.

„Ele ar trebui votate anul acesta pentru a intra în vigoare anul viitor. În cursul anului fiscal nu poți să vii cu noi taxe. Dar nu este prematur să avem această discuție și pot  să vă zic că este un consens între primarii de sectoare pentru acest lucru”, a mai declarat Ciucu.

Taxele nu puteau fi anunțate din campanie

Întrebat de ce nu a precizat creșterile de taxe din campania electorală, Ciucă a spus răspicat: „De ce nu am fost onest? Trebuia să spun chestia aceasta? Prezumați fals... Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus și sunt multe lucruri pe care n-ai cum să le spui. Nu poți să vorbești despre orice. Ceea ce am spus este că o să fac parcări”.

Primăria nu-și poate face buget fără taxe corespunzătoare serviciilor oferite

„În condițiile în care piețele au fost date în Sectorul 6 pe 30 de ani unor șmecheri care plătesc doar 2.000 de dolari pe lună, în condițiile în care o grămadă de alte active au fost înstrăinate, cum credeți că-și poate face bugetul o primărie? Evident, o să recuperez și aceste piețe, dar trebuie să fructificăm bugetar spațiul public pentru a putea oferi servicii de calitate. Sau putem rămâne așa cum suntem acum”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel