Primarul Chișinăului: Băsescu ar putea deveni cetățean moldovean

chirtoaca dece
chirtoaca dece

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, i-a transmis președintelui Traian Băsescu, aflat în vizită oficială în Republica Moldova, că, ”în glumă sau în serios”, șeful statului ar putea deveni cetățean moldovean pentru a putea continua ”lupta de pe malul celălalt al Prutului”, situație similară cu cea a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, potrivit Mediafax.

”Cu titlu de glumă, dar cine ştie, poate fi şi serios, când avem noi alegerile parlamentare anul viitor, este exact perioada când îşi aduce la împlinire mandatul al doilea de preşedinte şi dacă doreşte, poate obţine cetăţenia R.Moldova şi poate continua lupta de pe acest mal al Prutului, împreună cu noi”, a spus edilul în timpul întrevederii sale cu Traian Băsescu.

El a punctat că Traian Băsescu, din calitatea sa, nu mai are nevoie de niciun titlu, dar ar putea obține oricând orice poziție își dorește în Republica Moldova. Întrebat dacă Băsescu ar putea deveni primar al Chișinăului sau președinte al Republicii Moldova, având în vedere funcțiile deținute în România, Chirtoacă a răspuns că nu trebuie speculat pentru că funcțiile nu se tranzacționează.

”Putem fi o echipă, pentru a lupta în continuare pentru ca în spaţiul românesc să se facă dreptate până la urmă. A fost o glumă, acum contează partea cealaltă, care ţine de R.Moldova ca stat de integrare europeană. Restul sunt lucruri care se aranjează pe parcurs. Dacă dânsul va dori la modul serios, nu am nimic împotrivă la câte cetăţenii au fost acordate de România cetăţenilor R. Moldova. Prin aceasta am avea o situaţie cum a fost cu Alexandru Ioan. Cuza, vă mai amintiţi, la 1859”, a adăugat edilul.

Chișinău solicită sprijin financiar de la Guvernul României

Primarul Dorin Chirtoacă i-a cerut sprijin președintelui Traian Băsescu pentru un proiect de-al său. Chirtoacă vrea ca fiecare primărie de localitate din Republica Moldova să primească o finanțare nerambursabilă de câte 50.000 de euro lunar din partea Guvernului României pentru lucrări de infrastructură.

”Ar însemna din bugetul României 0,1%. Am convenit să detaliem acest subiect şi să încercăm să promovăm un asemenea proiect la nivelul majorităţii parlamentare din România şi respectiv guvernului român”, a explicat primarul Chișinăului, precizând că Băsescu nu i-a dat asigurări în acest sens, dar ”președintele întotdeauna a susținut, susține și va susține în continuare R. Moldova, sunt convins”.

Înainte să părăsească primăria de la Chișinău, fără să dea declarații, primarul i-a arătat lui Traian Băsescu o piatră în forma României Mari, găsite pe malul lacului Bicaz.

Președintele Traian Băsescu se va mai întâlni, miercuri seară, cu reprezentanți ai societății civile și ai bisericii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel