Primarul Chirica spune că Sărbătorile Iaşiului se vor desfăşura anul acesta sub semnul solidarităţii

Primarul Mihai Chirica a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ediţia de anul acesta a Sărbătorilor Iaşiului se vor desfăşura sub semnul solidarităţii, în condiţiile marcării celor 30 de ani care au trecut de la Revoluţia Română din Decembrie 1989 şi a necesităţii redeşteptării încrederii românilor în valorile democraţiei şi libertăţii.

"În vederea organizării acestei ediţii a Sărbătorilor Iaşului, pe lângă direcţiile şi societăţile noastre am avut discuţii cu toţi partenerii instituţionali (..) Ne dorim ca organizarea să fie impecabilă. Ieşenii şi Iaşul merită evenimente de calitate, pe măsura prestigiului oraşului nostru, cu atât mai mult cu cât atenţia întregii ţări va fi îndreptată în aceste zile spre Capitala Moldovei. Mai ales, vreau să mulţumesc public zecilor de mii de pelerini şi turişti care în aceste zile vin la Iaşi şi să îi asigur că, la fel ca de obicei, vom fi gazde civilizate şi primitoare. În acest spirit al ospitalităţii şi reculegerii în cea mai mare sărbătoare creştină, fac apel la toţi ieşenii să fie gazde bune, să răbdăm disconfortul normal generat de aglomeraţie şi de trafic, să ne gândim la beneficiile enorme de imagine pe care le are Iaşul în aceste zile, când atenţia întregii ţări este îndreptată asupra noastră, şi să conştientizăm şansa pe care oraşul nostru o are de a găzdui moaştele Ocrotitoarei Moldovei şi cel mai mare pelerinaj din ţară!", a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a explicat totodată că ediţia a XXVIII-a Sărbătorilor Iaşiului aduce o serie de noutăţi faţă de cele precedente. Prima schimbare ar fi de ordin financiar, bugetul alocat fiind de circa 910.000 de lei. Bugetul este mai mic decât cel din 2019, când municipalitatea a cheltuit 930.000 de lei.

Conform programului Sărbătorilor Iaşiului, o serie de evenimente se vor desfăşura în alte zone faţă de cele consacrate în anii trecuţi. Astfel, Târgul de Toamnă de pe strada Palat a fost mutat pe pietonalul şi bulevardul Ştefan cel Mare, iar Parcul de Distracţii, organizat în trecut pe strada Sarmisegetuza, va reveni în zona Ştrandului Municipal din strada Ciocoarei. În schimb, Sărbătoarea Vinului şi Târgul de Blănuri vor avea loc, ca de obicei, la Hala Centrală şi pe strada Costache Negri. Tot ca noutate, strada Lăpuşneanu a fost inclusă în program, pe această arteră pietonală urmând să se desfăşoare mai multe evenimente culturale.

Din program nu lipseşte tradiţionalul superconcert al Sărbătorilor Iaşiului. Acesta se va desfăşura în seara zilei de 15 octombrie, şi va fi susţinut de artişti precum Ştefan Bănică jr., Golden Gang (Alex Velea, Lino Golden, Mario Fresh, Rashid), Pasărea Rock, Ioana Ignat, Mircea Eremia şi alţi artişti (Yanis Pavel, Ioana Dumbravă, Roxana Cozma etc.). Spectacolul prezentat de Dan Negru, George Zafiu şi Mădălina Balan se va încheia în jurul orei 22,00 cu un foc de artificii. AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel