Primarul Capitalei a alergat pentru dărâmarea zidului din jurul Palatului Parlamentului

Peste 150 de persoane au participat la maratonul "Deschideti Zidul Parlamentului" -organizat de Ovidiu Raețchi, alături de primarul general al Capitalei, Răzvan Sava și candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, Alexandru Nazare

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a organizat sâmbătă, în Parcul Izvor, maratonul "Deschideți Zidul Parlamentului", la care au participat peste 150 de persoane. La proba de alergare au concurat, alături de cei înscriși, primarul general al Capitalei, Răzvan Sava și candidatul PNL la primăria Sectorului 1, Alexandru Nazare.

"Dincolo de sprijinul care a venit din zona academică și din mediul politic, la eveniment au participat și mulți cetățeni care vor ca Parlamentul României să arate ca unul occidental – fără o fortificație masivă care ține cetățenii la distanță de o clădire care aparține, în fond, comunității. În țări precum Italia, Marea Britanie sau Grecia, spațiul din jurul clădirii legislativului este deschis cetățenilor. Străpungerea zidului care înconjoară Casa Poporului ar permite implementarea unui proiect care ar aduce zeci de hectare de spațiu verde – Marea Grădină Centrală, gândită de renumiți arhitecți și peisagiști ca o zonă de promenadă care ar aduce Bucureștiul la standardele de mediu ale Uniunii Europene. Mai mult decât atât, ar transforma Bucureștiul în cea mai verde Capitală din sud-estul Europei".

Raețchi a precizat că toți cei prezenți la eveniment au primit diplome, premii și au făcut poze la finalul cursei, care pentru unii participanți a fost de 10 km.

"Premiile acordate au fost simbolice, ca o recunoaștere atât pentru andurața fizică a celor care au alergat, dar mai ales pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Cred că presiunea cetățenilor este întotdeauna binevenită când vine vorba de proiecte ambițioase și deloc ușor de realizat. Dar, iată, sprijinul pentru Marea Grădină Centrală nu este doar unul simbolic – mulți cetățeni s-au oferit, de pildă, să ajute la împădurirea zonei atunci când vom reuși sa străpungem Zidul Parlamentului. Faptul că unii participanți la maraton au reușit să alerge 10 km arată că nevoia de spațiu verde nu este un moft."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel