Primarul Buzăului, Boșcodeală, declarat incompatibil de ANI. DNA l-a trimis în judecată cu o zi înainte

boscodeala dece
boscodeala dece

Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe primarul municipiului Buzău, social-democratul Constantin Boșcodeală, pentru că, în perioada 21 mai 2010 - 12 martie 2013, a deținut în același timp funcția de edil și pe cea de reprezentant al Primăriei în cadrul Adunării Generale a Acționarilor SC Aquafor SA Buzău.

ANI spune, citată de Agerpres, că ”funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ - teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Potrivit prevederilor legale, ”persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Anunțul ANI vine după ce, cu doar o zi în urmă, DNA l-a deferit justiției pe Boșcodeală sub acuzația de abuz în serviciu în formă calificată. Agenția spune că primarul  a acordat în mod ilegal unor persoane juridice non profit și asociații sportive, în perioada 2002-2008, fonduri nerambursabile din bugetul local și le-a permis să folosească gratuit Complexul Sportiv Gloria Buzău. Prejudiciul se ridică la peste 4,2 milioane de euro, estimează ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel