Primarul Bistriţei insistă cu veverițele. 'Chiar nu vă este ruşine?'

Primarul din Bistriţa, Ovidiu Creţu, susţine, pe pagina sa de Facebook, proiectul aprobat odată cu bugetul local pe anul în curs, prin care se doreşte cheltuirea a peste 4.600 euro pentru montarea unei căsuţe de veveriţe în parcul municipal şi achiziţionarea câtorva familii din această specie.

'Îmi doresc un astfel de parc în care veveriţele să se plimbe printre noi, iar copiii să le hrănească cu nuci, alune... Cred că tradiţionala apropiere de natură (floră, faună) a bistriţenilor se poate manifesta şi în această zonă!', a scris Creţu, care şi-a însoţit textul cu fotografia unei veveriţe într-un parc. Comentariile la această postare nu au întârziat să apară.

Unele dintre acestea au fost favorabile primarului şi proiectului său: 'Dacă am avea conducători competenţi şi cu experienţă, aşa ca dumneavoastră, poporul ar fi mult mai fericit', a scris un domn, în timp ce o doamnă a cerut sprijin pentru proiect din partea celor nostalgici: 'Pentru cei ce-şi amintesc de Margareta, veveriţa care se apropia de copiii ce loveau două nuci: susţineţi proiectul primarului, merită!'.

În schimb, au existat şi persoane care au criticat iniţiativa, pe care o consideră inutilă. 'Chiar nu vă este ruşine, bine că luaţi veveriţe, mere, fântâni, când străzile sunt dezastru, trotuarele la fel', a scris o doamnă.

Achiziţia privind căsuţa veveriţelor a fost aprobată marţi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Bistriţa, unde s-a discutat bugetul local pentru anul în curs. Primăria Bistriţa va achiziţiona în acest an, cu bani de la bugetul local, nu doar o căsuţă încăpătoare pentru veveriţele din parcul municipal, ci şi... veveriţe cu care să populeze această construcţie, potrivit declaraţiilor făcute de primarul Ovidiu Creţu pentru AGERPRES, costul total al achiziţiei urmând să se ridice la 21.000 lei (peste 4.600 euro). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel