Urmărește emisiunea live


Primarii, liniştiţi de ministrul Finanţelor. Daniel Florea: Se pare că vom primi banii bugetaţi

Daniel Florea
Daniel Florea

Ministrul Finanţelor pare să fi ajuns la un acord de principiu cu primarii nemulţumiţi de alocarea bugetară. Daniel Florea, primarul sectorului 5, a declarat că municipalităţile vor primii banii din impozitul pe venitul global, conform legii bugetului. 

"Eu aş vrea să primim banii pe care-i avem trecuţi în Legea bugetului de stat, în acel moment toate problemele se vor rezolva. Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul Teodorovici zilele trecute a reieşit că, într-adevăr, vom primi banii aşa cum sunt trecuţi în lege, motiv pentru care nu am motive să mă arăt supărat în acest moment. Bineînţeles că aş fi fost fericit dacă i-aş fi avut mai devreme, dar dacă-i vom primi în august încă e bine", a susţinut Florea, înainte de şedinţa conducerii PSD.

Ce procent vor lua primăriile

Primarul Sectorului 5 a adăugat că la Bucureşti procentul din impozitul pe venitul global care urmează să fie acordat Primăriilor de sector şi Primăriei Capitalei este de 50%, iar în ţară - 60%.

"Avem de luat o parte importantă pe lunile ianuarie, februarie, martie, nişte bani absolut necesari pentru a ne putea derula proiectele şi pentru a putea plăti investiţiile, dar, din discuţiile pe care le-am avut, a reieşit că vom primi aceşti bani, motiv pentru care nu vreau să fac alte comentarii, cred că va fi bine. În acest moment suntem bine", a spus Florea.

Marţi după-masă, la Ministerul Finanţelor Public, urmează să aibă loc o nouă rundă de discuţii între reprezentanţii autorităţilor locale şi ministrul de Finanţe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel