EXCLUSIV  Alegerea primarilor în două tururi, SECUNDARĂ pentru Guvernul PNL? Ce RĂSPUNS dă Orban

Andrei Itu / 25 noi 2019 / 21:23 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban FOTO: Agerpres
Ludovic Orban FOTO: Agerpres

Alegerea primarilor în două tururi a fost un subiect de negociere între forțele politice, înainte de a da jos Guvernul Dăncilă. Acum, când trebuie făcută schimbarea cât mai rapid, însuși premierul Ludovic Orban pierde vremea și vorbește despre acțiuni inexacte, fără a face pași concreți în acest sens. 

În contextul în care nu se poate modifica legislația cu mai mult de 6 luni înainte de alegeri, premierul Ludovic Orban a precizat faptul că dorește să grăbească adoptarea proiectului de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Iată răspunsul acestuia:

”Precizez încă o dată că PNL susține alegerea primarilor în două tururi. PNL are un proiect de lege înaintat în Parlament, care e în dezbaterea Camerei Deputaților. Mai sunt și alte proiecte depuse de USR și PMP pe care noi le sprijinim. Mă gândesc că, acum după ce s-au încheiat alegerile prezidențiale, va reîncepe activitatea Parlamentului. Vom încerca să obținem o majoritate în Camera Deputaților. Noi am înaintat proiectul de lege și încercăm să îl grăbim. Avem cel mai mare interes ca acest proiect de lege să fie adoptat!” a precizat Ludovic Orban, pentru DCNews.

Ludovic Orban arată că nu există termene reale sau discuții deja începute pe acest subiect, care a fost unul de negociere când au dat jos Guvernul Dăncilă, vorbind la un timp viitor oarecare și de principii. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27