Primaria Sectorului 1 ridică un SPITAL de la zero. Pas important astăzi

Primăria Sectorului 1, prin Compania de Investiții şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat, a primit astăzi, 31 decembrie 2019, confirmarea de publicare a anunțului privind achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție pentru Spitalul "Sfântul Vasile cel Mare".

Termenul de publicare al anunțului, pe TED (Tenders Electronic Daily) https://simap.ted.europa.eu/ - versiunea online a "Suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene", dedicată achizițiilor publice europene, este de cinci zile.

Spital ridicat de la zero de Sectorul 1

 

Spitalul "Sfântul Vasile cel Mare" este o construcție pe care Primăria Sectorului 1 o ridică de la zero și reprezintă una dintre cele mai importante investiții din domeniul public din București și va fi cel mai modern spital de urgență din București, o unitate medicală de categoria I A. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.405.000.000 lei (aproximativ 500.000.000 de euro), conform Primăriei. 

În cifre, Spitalul "Sfântul Vasile cel Mare" înseamnă: 1.000 de paturi, 37 de săli de operație, 60 de linii de gardă, 100.000 mp construiți. Spitalul va avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă.

”Datoria fiecărui edil responsabil este să realizeze investiții în infrastructura medicală și să contribuie la creșterea calității serviciilor medicale oferite românilor. Unul dintre proiectele mele de suflet, Spitalul Sfântul Vasile cel Mare devine realitate!”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Spitale relocale în Spitalul Sfântul Vasile cel Mare

 

În incinta viitorului spital, construit de Primăria Sectorului 1 pe Șos. București-Târgoviște nr. 10, se vor reloca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu".

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy