Primar, decizie radicală: A INTERZIS locuitorilor să moară în weekend sau în zile de sărbătoare

Irina Constantin / 07 dec 2019 / 21:25 Salveaza PDF Comentarii

Poate părea amuzant, dar are un substrat foarte serios. 

Hotărârea a fost publicată vineri, arată periodicul Le Point, conform Mediafax. 

Primarul francez, Isabelle Dugelet, de la primăria comunei La Gresle, din departamentul Loire, încearcă să atragă atenția asupra lipsei de personal medical în mediul rural.

”Este interzis locuitorilor să moară la domiciliu pe teritoriul comunei sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare publică pe o perioadă nedefinită”, arată decizia semnată de reprezentanta locală.

Situație catastrofală

 

"Un deces survenit de curând într-o duminică a dovedit absurditatea unui sistem față de care un primar răspunde cu o decizie absurdă”, a declarat Isabele Dugelet, primarul comunei care numără aproximativ 850 de locuitori.

Pe 1 decembrie, edilul a avut nevoie de două ore și jumătate ca să poată găsi un medic pentru a constata decesul unui localnic, a explicat cotidianul Le Progres. ”E lipsă de respect față de persoana decedată și de familia acesteia” conform acestuia.

Prin decizia luată, primarul vrea să denunțe o ”situație sanitară catastrofală”: ”Oamenii reușesc cu greu să primescă tratamentul de care au nevoie, să găsească un medic și uneori trebuie să străbată mari distanțe”, a arătat Isabelle Dugelet.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28